F1

Leclerc szerint jó irányba indultak el a fejlesztésekkel

A Ferrari monacói versenyzője úgy érzi, a megfelelő irányba indultak el és van potenciál a fejlesztésekben, de még ki kell találniuk, hogyan hozzák ki a maximumot autójukból.
A Ferrari hozott pár fejlesztést a Stájer Nagydíjra, Charles Leclerc pedig úgy érzi sikerült fejlődniük a szezonnyitóhoz képest. Leclerc a nehéz első hétvégén végül felálhatott a dobogó második fokára, de ezt főleg több versenyző kiesésének és Lewis Hamilton büntetésének köszönhette. A maranellóiak a Magyar Nagydíjra hoznak majd egy nagyobb fejlesztési csomagot, és Leclerc úgy érzi, ha a mostani irányba haladnak, akkor van potenciál a Ferrari újításaiban. A monacói versenyző szavait a Crash.Net idézi:

„Úgy érzem, a fejlesztésekben van potenciál, de még dolgoznunk kell azon, hogy megfelelően működjön és a legjobbat hozzuk ki belőle. Nehéz napunk volt, de ennek ellenére úgy érzem, hogy találtunk pár dolgot magas üzemanyagszintnél, az utolsó etapunkban a nap végén. Ezért pozitív nap volt, meglátjuk, hogy az időjárástól függően, holnap vagy holnapután tudunk-e javulni kevés üzemanyaggal is.”

A Ferrari tavalyi teljesítményéhez képest talán az egyenesekben veszített legtöbbet, hiszen az előző évben az ő motorjuk bizonyult a legerősebbnek a mezőnyben, a monacói szerint ez pedig a versenyen érezteti legjobban a hatását: „Egyértelműen szenvedünk emiatt, és főleg ezért volt az első versenyen ennyire nehéz előzni, de igyekszünk a legtöbbet kihozni abból, ami most rendelkezésre áll, és remélhetőleg sikerül javulnunk a következő pár versenyen.”

Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások