F1

Leclerc: „Várom a magyarázatot”

A Ferrari legújabb baklövésével tökéletesen tönkretette Charles Leclerc hazai versenyhétvégéjét. A fiatal monacói magyarázatot kér csapatától, ám a maranellói istálló vezetői hallgatnak. Ugyanakkor a Mercedes első embere sajnálja a pilótát, aki a véleménye szerint az első sorba kvalifikálhatta volna magát.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Nem csodálkoznánk azon, ha Charles Leclerc és menedzsere elővette volna a Ferrarival kötött szerződést, és azt a pontot keresnék benne, ami alapján felbonthatnák azt. Ugyanis a fiatal monacói hiába teljesít, illetve teljesítene jobban, mint a négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel, a csapatvezetés a bahreini verseny kivételével mindig a német mögé utasította, míg a mostani, monacói időmérőn nem küldték ki a pályára a Q1 végén, hanem az újra falnak menő Vettellel törődtek csak, így Leclerc – aki megnyerte a 3. szabadedzést –, kiesett a Q1-ben.

Amikor kiderült a végzetes hiba, sem Leclerc, sem pedig a menedzsere nem hitt a szemének, és a monacói versenyző azóta is a csapat magyarázatát várja. „Higgyék el, többször is rákérdeztem, ne menjek vissza a pályára, elég lesz az időm a továbbjutásra? Mindig azt a választ kaptam, ne idegeskedjek, minden rendben van, a köridő elég a továbblépésre. Ezen túl semmit nem mondtak, nem részleteztek semmit, holott volt az autóban elég üzemanyag, volt elég gumim is, sőt, a mérlegelés után időm is lett volna még egy gyors körre. Képtelen vagyok ezt elfogadni, várom, hogy magyarázza meg a csapat a döntését” – jelentette ki órákkal az időmérőt követően a még mindig ideges Leclerc.

A fiatal monacóinak éppen a hazai versenyét tette tönkre a hibát hibára halmozó csapata, így kizárólag abban bízik, hogy a vasárnap esni fog, így minden megváltozik, már ami a futamot illeti. „Tényleg ebben bízhatom már csak, mert akkor mindenki kidobhatja az addigi taktikáját. Ha nem lesz égi áldás, akkor alig van esélyem a pontszerzésre, és vélhetően egy unalmas versenyt láthat mindenki. Ha esik, ha nem, extra kockázatot kell vállalnom ahhoz, ha pontot szeretnék szerezni” – állította a monacói.

Mindenesetre eléggé beszédes, hogy amíg a saját csapata hallgat, addig a legnagyobb rivális, a Mercedes első embere a védelmébe vette Leclerc-t. „Noha nem szoktam a Ferrari gondjaival foglalkozni, de ma elképesztő taktikai hibát követtek el, és ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta a hazai futamán Charles-t. Holott délelőtt is láthattuk, megvan benne a potenciál ahhoz, hogy odaérjen az első sorba” – jegyezte meg Toto Wolff, aki hozzátette, könnyen szerencséje lehet Leclerc-nek, mert a meteorológusok 60 százalékos eséllyel esőt jósolnak a futam idejére.

Fotó: Ferrari S.p.A.

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások