Superbike

Lehullt a lepel az új Honda Fireblade-ről – fotók!

Hétfő este a Honda bemutatta az új CBR1000RR-R Fireblade-et, amellyel a Superbike-világbajnokságon is visszatérnének a közvetlen élmezőnybe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Hosszú hónapok óta tudni lehetett, hogy a Honda új Fireblade-del készül, hétfő este pedig végre lehullt a lepel a jószágról, amely a korábbi verzióknál is több R-t tartalmaz a nevében. Az új CBR1000RR-R-t az eddigi legerősebb sornégyes motorként harangozták be, ennek megfelelően 214 lóerő leadására képes 14500-as fordulatszámnál, miközben a tömege mindössze 201 kg-os.
 
De nemcsak ez mutatja, hogy a gépet versenyzésre teremtették, hanem az is, hogy a HRC részvételével, MotoGP-s technológiák alkalmazásával tervezték meg. Ennek egyik fő megnyilvánulásai az aero-szárnyak, amelytől komoly leszorítóerő-termelést várnak az alkotók.
A Hondánál abban reménykednek, hogy a CBR1000RR-R Fireblade WSBK-s specifikációjával újra a Superbike-világbajnokság élmenői közé kerülhetnek. Az biztos, hogy mindent meg is tesznek ennek érdekében, hiszen a HRC immár teljesen gyári alakulattal vesz majd részt a sorozatban, amely a hírek szerint összebútorozik a MotoGP-s Repsol Hondával. A projektet várhatóan kedden leplezik le a milánói EICMA keretein belül, s vélhetően azt is bejelentik, hogy ki lesz Alvaro Bautista csapattársa – sajtóértesülések szerint egyébként most már Leon Haslam tűnik befutónak.
 
Visszatérve a CBR1000RR-R-re: a motort a nyolcszoros világbajnok Marc Marquez is kipróbálta a barcelonai versenypályán – erről mutatunk egy videót, meg persze még néhány képet magáról az új gépről:


Fotó: Honda


Hozzászólások