MotoGP

Lin Jarvis Lorenzo aragóni győzelméről: „Ez számára és számunkra is tökéletes”

Jorge Lorenzo a mögöttünk hagyott hétvégén idei első győzelmét szerezte, tette mindezt ráadásul saját és a Yamaha főszponzorának, a Movistarnak a hazai nagydíján. Lin Jarvis, a Yamaha főnöke szerint tökéletes forgatókönyv szerint alakultak az események, emellett pedig kiemelte, hogy az esőben mindig kulcsfontosságú a pilóták döntése a motorcserét illetően.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Jorge Lorenzo 2013-as vb-ezüstérme után pocsék szezonkezdetet produkált idén: az első versenyeken többször is hibázott, teljesítménye pedig gyakran elmaradt a tavaly inkább csak Valentino Rossiétól is. A legutóbbi versenyeken aztán egyre jobb formát mutatott, zsinórban négyszer végzett a második helyen, Misanóban pedig első pole pozícióját is megszerezte az idény során. Aragón pedig végül meghozta az áttörést: két héttel yamahás kollégája győzelme után az eső által is kaotikussá váló nagydíjon elsőként intette le a kockás zászló.

Történt mindez azon a versenyen, amelyet a Yamaha névadó szponzora, a Movistar támogatott, így nem csoda, hogy Lin Jarvis Yamaha-főnök roppant elégedetten nyilatkozott pilótája sikeréről: „Ez igazán csodálatos” – idézi a szakember szavait a motogp.com weboldal. „Az előző négy versenyen négyszer volt második, szóval már érett a győzelem, s mi lenne annál szebb, hogy pont Spanyolországban szerezte meg, közvetlenül Valentino olaszországi sikerét követően. Jorge számára ez egy hazai győzelem, amelyet a Movistar által szponzorált nagydíjon aratott. Ez neki és nekünk is tökéletes.”

Jarvis beszélt arról is, hogy a vizessé váló pályán mindig felértékelődik a motorosok döntése: „Amikor így az esik eső, a kérdés az, hogy mikor kell a csere mellett döntened. Ha őszinte akarok lenni, akkor ezen a versenyen Aleix Espargaro tette rám a legjobb benyomást: korán kijött a bokszba, s megragadta a lehetőséget – láthatjuk az eredményét. Reméltem és kívántam, hogy Jorge is hamar bejön cserélni, a Hondák pedig kint maradnak. Végül a legutolsó pillanatban be is jött, a Hondák pedig egy körrel tovább kint maradtak a kelleténél, s ebből előnyt kovácsoltunk. Sajnálom őket és a balesetüket, de ha esik, mindig káosz van. A versenyzők döntései ilyenkor rendkívül kritikusak.”


Hozzászólások