TCR

Lloyd rajt-cél győzelmet aratott, a magyarok pont nélkül maradtak (videó!)

Egy szürreális kezdési jelenet után végül simán lezajlott a TCR Europe vasárnapi versenye, de a szokásos adok-kapókból ezúttal nem a magyar versenyzők jöttek ki a legjobban.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A futam rögtön egy piros zászlós megszakítással vette kezdetét: a felvezető körben Al-Khelaifi nemes egyszerűséggel falnak csapta a Cuprát, amivel jó negyed órával elcsúsztatta a rajtot. Az élről Daniel Lloyd indulhatott, Szabó Zsolt a 19., Tenke Tamás pedig a 27.helyről kezdhette meg a felzárkózást.

A rajtot Lloyd nagyszerűen kapta el, Luca Engstler pedig a hetedik helyre jött fel, mielőtt a kiesők miatt már az első kör végén bejött a safety car. A takarítások után jó negyedóra maradt hátra a futamból, amit Lloyd nagyszerűen kontrollált, mögötte viszont remek csatákat láthattak a nézők.

A verseny felénél Engstler nagyot harcolt a top6-os helyekért, Szabó Zsoltot pedig Jessica Backman tolta meg oldalról, így a M1RA versenyzője visszacsúszott a 21. pozícióba. 2 perccel a leintés előtt Engstler ezúttal Tom Coronellel akasztotta össze a bajuszt: kettőjük közül a német pilóta húzta a rövidebbet, ami több pozíciójába került a magyar csapat pilótájának.

Végül Daniel Lloyd rajt-cél győzelmet aratott Barcelonában: a sarkában végig ott lihegett Gilles Magnus, de megelőzni nem tudta az angolt, Jules Brichének pedig sikerült megcsípnie a dobogó legalsó fokát. Luca Engstlernek a 11. hely jutott ma, Tenke Tamásnak ezúttal nem jött össze a pontszerzés, és a 20. lett, Szabó Zsolt autójában pedig benne maradt az "ütés", így végül a 27. helyen fejezte be a barcelonai hétvégét.


A második futam teljes közvetitése
Fotó: TCR Europe Facebook
 


Hozzászólások