Superbike

Locatelli: „Ez egy hülye szabály”

Andrea Locatalli egyértelműen hangot adott nemtetszésének azon szabály kapcsán, mely végül múlt hétvégén megfosztotta csapattársát, Toprak Razgatlioglut a magny cours-i Superpole futamon szerzett győzelmétől.
„Ez egy hülye szabály, de a szabály az szabály. Nagy kár!” – kezdte Locatelli, aki természetesen csapattársa védelmére kelt a múlt hétvégi magny cours-i Superpole futam utolsó körében történetek kapcsán. „Abszolút megértem, hogy amikor valakit úgy előzől meg a futam utolsó körében, hogy körében, hogy rámész a zöldre, azonban hogyha elöl vagy és minimálisan elhagyod a pályát – nem származott belőle előnye.” – mondta az olasz motoros, aki egyébként saját bőrén is már megtapasztalhatta az említett szabály megszegésével járó következményeket, hiszen Assenben emiatt veszített el egy dobogós helyet.
 
 
„Amikor velem történt, akkor azt gondoltam, hogy ez csak egy rossz vicc. Csak ismételni tudom magam, miszerint ez a szabály totál hülyeség. Bízom benne, hogy a Superbike versenybizottsága törli majd ezt a szabályt, de legalábbis hatályon kívül helyezik. Hogyha megnézem Torpak magny cours-i videóját, akkor szerintem még időt is veszített.” – nyilatkozta a 2020-as Supersport világbajnok, akinek egyébként a második futamon volt egy meleg helyzete, pontosabban az őt előzni próbáló Michael van der Marknak. Hiba ugyanis a fékkar védő minden motoron, olyan szerencsétlenül értek össze, hogy kis híján óriási bukás lett a kontakt vége, mint az a lenti videón is látható.   
 

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások