Superbike

Locatelli generációváltást remélne a Superbike-ban

A Supersportot idén gyakorlatilag elsörpő Andrea Locatelli 2021-ben már a Superbike-ban, gyári yamahásként, Razgatlioglu partnereként szerepel majd. Az olasz motorost a gpone motoros portál kérdezte első tapasztalatairól a Yamaha R1 kapcsán, valamint egyúttal a jövő évről.
Locatelli idén gyakorlatilag újraírta a Supersport történelemkönyveit, hiszen minden rekordot megdöntött, így nem csoda, hogy jövőre már a Superbike-ban kapott lehetőséget, ráadásul nem rossz helyen, hiszen a Yamaha elsőszámú alakulatánál Toprak Razgatlioglu csapattársa lesz. Az olasz versenyző idén, a jerezi teszten már ki is próbálta új motorját, ahol természetesen minél több tapasztalat gyűjtése volt a cél, hiszen egy, az eddigeikhez nem mérhető lépés előtt áll. “A Supersportban még tudtam kamatoztatni a Moto2-ben szerzett tapasztalatokat, azonban most ez egy teljesen új világ.” – kezdte a 24 éves versenyző, aki a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon a Moto3-ban és a Moto2-ben is szerepelt. “Sokkal kisebb a különbség az R6 és az R1 között, mint a Moto3 és a Moto2 között volt. A motorok súlya közel ugyanannyi, viszont az ezres kigyorsítása sokkal jobb.” – magyarázta Locatelli. “Meg kell változtatnom a vezetési stílusomat, hiszen míg az R6-osból kanyarodás közben is ki lehet hozni a legtöbbet, az R1-est minél hamarabb fel kell állítani, hogy az összes ereje megérkezzen.”   
Locatelli, valamint Razgatlioglu kapcsán a gyári Yamaha egyfajta pikantériája az, hogy nem csupán ugyanúgy 24 éves mindként motoros, de egy napon is születtek. Míg előbbinek a kategóriába való beilleszkedés lesz a fő célja jövőre, úgy Razgatlioglu akár a bajnoki címért is mehet, hiszen idén is láttunk már tőle szép dolgokat. Csapattársa is ezért is szurkol neki, ugyanakkor saját szereplése kapcsán is vannak elképzelései. “Nehéz a magam részére célokat megfogalmazni, azonban a Supersport világbajnoki cím önbizalmat adott. Szeretnék párszor dobogóra állni, még ha ez kezdetben nehéz is lesz, valamint év végén a legjobb ötben zárni. Nem tudom ez mennyire lehet reális elvárás magammal szemben.” – fogalmazta meg céljait 2021-re Locatelli. “Azt gondolom Toprak ott lesz az elejében és harcolni fog a győzelemért. Azt nem tudom, hogy tud-e nyerni, azonban bízom benne, hogy igen, hiszen jó lenne látni egy fiatal versenyzőt nyerni, ami egyúttal generációváltást is jelentene.” – utalt ezzel arra az olasz, hogy a regnáló világbajnok Jonathan Rea, a maga 33 évével közel tíz évvel idősebb nála és csapattársánál is.

Kép: Dorna WorldSBK


Hozzászólások