Supersport

Locatelli kezdte az élen a Phillip Island-i tesztet, Sebestyén a 14.

A Bardahl Yamaha Moto2-ből érkezett olasz versenyzője érte el mindkét edzésetap során a legjobb eredményt hétfőn, míg az Oxxo Yamaha Team Toth magyar motorosa a mezőny közepén végzett.
Lapigazgatót keresünk! Részletek ide kattintva.

Elérkezett a szezonnyitó hete a Supersport-világbajnokságon, így a mezőnyre hagyományosan egy kétnapos teszt vár Phillip Islanden. A versenyzők kétszer 1 óra 50 percet tölthettek az ausztrál pályán hétfőn, s mindkét etap végén Andrea Locatelli zárt az eredménylista élén: a Bardahl Yamaha új igazolása 1:33,336-nál állította meg a stoppert délután.
 
A Moto2-ből érkezett olasz tehát gyorsan ráérzett a motorra és a kategóriára, de nincs nagy előnye: háromtizedes távolságból követi őt a két MV Agusta, a címvédő Randy Krummenacher, valamint Raffaele de Rosa – igaz, egyikük sem javított a második edzés során az idején. Ez igaz amúgy az őket követő Isaac Vinalesre, a legjobb kawasakisként záró Luca Mahiasra, valamint Jules Cluzelre is: ők voltak egy másodpercen belül egymáshoz képest.
 
Ott van a mezőnyben természetesen Sebestyén Péter is, aki először gurult pályára az Oxxo Hungary Yamaha Team Toth versenykész motorjával, és először szerepelt együtt a mezőny többi tagjával. A magyar motoros mindkét tesztetapot a 13. idővel zárta, ez összesítésben a 14. pozíciót jelenti számára, hátránya két másodperc körüli Locatellivel szemben. A belga csapattárs, Loris Cresson 20. lett az első nap során – folytatás kedden.
 
A hétfői tesztnap összesített eredményei:

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások