Formula-E

López már csak a Dragon hivatalos bejelentésére vár

Az egykori WTCC háromszoros világbajnoka arra számít, hogy aktuális csapatánál, a Dragonnál folytathatja pályafutását a Formula-E-ben. Az elektromos autók szériája nagy változások előtt áll és még közel sem dőlt el az összes ülés sorsa a mezőnyben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

José María López a 2016-17-es szezonban debütált a Formula-E-ben a Virgin Racing színeiben, az idény végén ülés nélkül maradt, de kisvártatva lecsapott rá a Dragon. Új csapatával rögtön az első versenyén megszerezte legjobb helyezését, hatodik volt Marrakeshben. „A tervek szerint visszatérnék a Dragonhoz, ez az elképzelés a részemről és a csapat részéről is. Már csak össze kell ülnünk, úgy vélem, csak idő kérdése, hogy hivatalos bejelentést tegyünk. Az előző szezon egy tanulóév volt a számunkra, de nagy előrelépést tettünk és a hajrában megmutattuk, hogy harcolhatunk fontos pozíciókért.”
 
„A következő idény teljesen más lesz az új autókkal, mindenki nulláról indul, elég jó esélyeink lehetnek, hogy egy friss kezdéssel rögtön versenyképesek legyünk”
– idézi az argentin szavait a Motorsport.com szakoldal. Ha López marad is a Dragonnál, elképzelhető, hogy új csapattársat kap, Jerome d’Ambrosio helye ugyanis közel sem biztos az amerikai alakulatnál. A csapat új autóját Maximilian Gunther tesztelte az ötödik szezon előtt, aki jelenleg a Formula-2 mezőnyének tagja.
 
Az új idény december 15-én indul Rijádban, addig pedig más együtteseknél is történhet változás. Az Andretti, a Virgin, a Mahindra Racing és a HWA mellett a Renault helyét átvevő Nissan sem jelentette még be a versenyzőit, habár Sebastien Bueminek elvileg van szerződése az ötödik évadra. A NIO-nál Luca Filippi vélhetően marad, a Venturinál viszont még nem lehet tudni, ki lesz a sorozatban újonc Felipe Massa csapattársa. A Jaguar, a Techeetah és az Audi feltehetően nem változtat a jelenlegi párosán.
 
A Formula-E 2018-19-es szezonjának eddigi versenyzői felállása:
Nissan Sebastien Buemi
  ???
Audi Lucas di Grassi
  Daniel Abt
Mahindra ???
  ???
Virgin Racing Sam Bird
  ???
Techeetah-DS Jean-Eric Vergne
  Andre Lotterer
Dragon Racing Jose Maria Lopez
  ???
Jaguar Mitch Evans
  Nelson Piquet Jr
NIO ???
  ???
Venturi Felipe Massa
  ???
Andretti-BMW ???
  ???
HWA ???
  ???

Fotó: José María López Media


Hozzászólások