MotoGP

Lorenzo a Twitteren fakadt ki Dovizioso „furcsa” nyilatkozata után

Ismét szópárbajba keveredett a két ducatis, ezúttal a közösségi oldalakon keresztül, amelyet az váltott ki, hogy az olasz motoros egy igen titokzatos nyilatkozatot adott spanyol csapattársa újbóli visszalépése kapcsán.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo zsinórban a negyedik versenyt kénytelen kihagyni a Buriramban összeszedett csuklósérülése után, s ahogy két hete Motegiben, ismét a nagydíjhétvége megkezdése után döntött úgy, hogy visszalép (a helyét ezúttal a Ducati tesztmotorosa, Michele Pirro vette át a Ducatin). Amikor a szombati időmérőt követően erről kérdezték csapattársát, Andrea Doviziosót, a spanyollal a sajtón keresztül korábban többször is szópárbajba keveredő olasz érdekes választ adott a Sky Italia kamerái előtt:

„Nem ismerem a részleteket, és nem is akarok belemenni ebbe, de furcsa a helyzet. Gyakran megtörténik ez a Ducatinál vagy bizonyos versenyzőkkel, de mivel nem ismerem a részleteket, nem akarok belefolyni ebbe és elmondani a véleményemet” – fogalmazott Dovizioso, aki nem kívánta tisztázni a meglehetősen titokzatos megjegyzéseit: „Így hagyom a dolgokat, ez nem az én problémám.”

A közösségi médiában igencsak aktívnak számító és gyakran markáns véleményeket megfogalmazó Lorenzo nem hagyta szó nélkül a nyilatkozatot a Twitteren: „Nagyon szépen köszönöm, Andrea Dovizioso, egy igazi úriember vagy!” – írta ki először egy olasz nyelvű cikk mellé, majd következőleg már így fogalmazott: „Ott tapsolsz neki a dobogó alatt, amikor nyer, erre ez… És igen, nem mondja el a véleményét, mert ez nem az ő problémája!” – tette hozzá Lorenzo, aki aztán irigynek nevezte csapattársát, majd amikor egyik követője rákérdezett, hogy ki is egyáltalán az a Dovizioso, szintén odaszúrós választ adott: „Világbajnok… a 125 köbcentisek között.”

Csak a tisztánlátás végett érdemes megjegyezni, hogy Dovizioso Sky Italiának adott nyilatkozatát az olasz sajtó kapta fel igazán, amely MotoGP-s – de akár az összes technikai sportos – tekintetben messze a legnagyobb „kavarógépnek” számít, így könnyen lehet, hogy a ducatis motoros nyilatkozata nem pontosan úgy vagy olyan hangsúllyal hangzott el, ahogy az aztán később a címlapokra került. Mindenesetre az Lorenzo reakciójából és a korábbi csörtéikből is jól látszik, hogy a két korábbi 250 köbcentis rivális között igencsak feszült volt a légkör a bolognaiaknál.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások