MotoGP

Lorenzo: „A Yamahától szeretnék visszavonulni, de a legjobb motoron szeretnék ülni”

Az idei szezon legmegosztóbb témája – persze az örökérvényű „Stoner vagy Rossi volt a jobb?” kérdés mellett –, hogy Marc Marquez vagy Jorge Lorenzo nyújtotta versenyzőként a jobb teljesítményt, és vajon mennyire köszönhette Marquez a Honda vélt vagy valós erőfölényének a bajnoki címet és mennyire saját versenyzői kvalitásainak.
A kérdés eldöntetlen, és épp ezért sokakat foglalkoztat. Az én véleményem, hogy amit Marquez idén újoncként véghezvitt, az a MotoGP történetének egyik legnagyobb tette volt. Ha viszont Lorenzónak sikerült volna, amit Valenciában megpróbált, és kulcscsonttörése, valamint a Yamaha vélt vagy valós tempóhátránya ellenére vissza tudta volna hozni a sírból ezt a bajnokságot, akkor az is a MotoGP történetének egyik legnagyobb tette lett volna. Saját lehetőségeikből vélhetően mindketten közel a maximumot hozták ki, viszont a végén Marquez lett a bajnok, azt pedig senki sem szereti, amikor a saját maximuma kevésnek bizonyul.

Így van ezzel Lorenzo is, aki szereti, szereti a Yamahát, de nyerni még jobban szeret, amire a napokban egy madridi sajtótájékoztatón is utalt. „Hogy a Hondánál folytatnám 2015-ben? Egy csapatot sem zárnék ki, bármi megtörténhet” – hagyta nyitva a kérdést a mallorcai, olajat öntve ezzel a tűzre. Ismerjük az újságírók többségét, ha valaki nem cáfol nekik egyértelműen valamit, egyből készpénznek veszik, hogy az ellenkezője az igaz. Pedig Lorenzo nem mondott mást, minthogy bármi megtörténhet, elég merész lenne ezek alapján egyből összeboronálni őt a Hondával, ahogy néhány külföldi portál máris teszi.

A spanyol mindenesetre nem tagadta, csak bizonyos feltételek mellett fogadna örök hűséget a Yamahának. „Szeretném a Yamahánál befejezni a pályafutásomat, a Yamaha legendájaként visszavonulva. Szeretnék nyerni még egy címet, ahogy Rainey vagy Lawson tette” – ezután jött az a bizonyos „de”! „De a legjobb motoron szeretnék ülni, ezért remélhetőleg a Yamaha ezt meg tudja adni nekem és Valentinónak (Rossi) is” – szólt Lorenzo mondhatni: ultimátuma a csapatnak.

A mallorcaiért állítólag ráadásul a HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto is nyíltan bejelentkezett, újságírók előtt megerősítve, hogy 2015 kapcsán beszélni fognak Lorenzóval. Lesz téma a holtszezonban is…


Hozzászólások