MotoGP

Lorenzo csak a Ducatival vagy a Yamahával térne vissza

A spanyol versenyző emellett rengeteg dologról nyilatkozott.
Egyre több helyen bukkant fel a pletyka, miszerint Jorge Lorenzo a Ducatival való visszatérésről tárgyal. Az ötszörös világbajnok a Crash.net szakoldal által idézett nyilatkozatában elismerte, hogy beszélt ugyan Gigi Dall’Ignával, azonban még csak szóba sem jött a sport:

„Nem igazak a pletykák. Az igaz, hogy jó a kapcsolatom Gigivel, hiszen a 125-ös géposztályban még együtt dolgoztunk, így hiszünk egymásban és jó a kapcsolatunk. Felhívott a születésnapomon, és beszélgettünk az életünkről és a családjainkról, de semmi szakmairól. Jelenleg igyekszem kiélvezni az élet olyan dolgait, amelyet teljes állású versenyzőként nem lehetett. Az viszont nem igaz, hogy nem hiányzik a győzelem érzése, és az ünneplések a csapattal. Ha jönne egy lehetőség, amelynek a végén akár világbajnoki címet is ünnepelhetnék, akkor elgondolkodnék a dolgok. Engem igazán csak ez tud motiválni. Szerintem 33 évesen egy hozzám passzoló csapattal meg tudnám nyerni a címet. Egyelőre még senki sem keresett meg, de ha jön ajánlat, akkor el fogok gondolkodni rajta.”

Lorenzo azt is elmondta, hogy mely csapatokkal lenne hajlandó visszatérni teljes szezonra: „Jelenleg csak két csapat ajánlatát fogadnám el, de a Yamahánál és a Ducatinál is fogynak a helyek. Ha nem térek vissza, én akkor is boldog leszek, mert jó életem van. Szívesen dolgozok a Yamahának, mert szerintem jó csapatot alkotunk. A vírus miatt azonban csak két tesztnapot teljesíthettem Sepangban, így olyan sokat nem tudtam segíteni a motor fejlesztésében.”

„Három éves korom óta versenyt. Apukám nagyon szigorú volt, és folyamatosan arra nevelt, hogy fegyelmezetten dolgozzak. 32 éves koromig folyamatosan ezt csináltam, és igyekeztem fejlődni. Ez nem egy könnyű élet. Dani is elmondta, hogy a MotoGP-ben folyamatosan az életünket kockáztatjuk a sérülésekkel. Ez egy veszélyes sport, de versenyzők vagyunk, így tudni kell kezelni a feszültséget és a nyomást. Dani, Valentino, Marc és én győztesek vagyunk. Mindig bizonyítani akarunk a legjobbak ellen. Az viszont már nem érte meg nekem, hogy minden nap keményen dolgoztam, néha megsérültem, és még csak dobogós helyezések sem voltak elérhetőek. Amikor az ember versenyképes, és tud harcolni a győzelmekért, jól érzi magát, akkor tényleg megéri. Nekem a Hondánál nem ez volt a helyzet, és szerintem Dani is ezért vonult vissza inkább. Szeretnénk még élvezni az életünket folyamatos kockáztatások nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk nyerni, mert hiányoznak bizonyos pillanatokat, amiket nehezen találunk meg az élet más területein. Egyszerre viszont az ember nem kaphat meg mindent. Megvan a lehetőségünk ahhoz, hogy bármit megtegyünk, de egy átlagos embernél ez nem így van. Általában az emberek 63-65 éves korukig dolgoznak, nem 30-33 éves korukig. Szerencsések és hálásak vagyunk emiatt, de a győzelmek hiányoznak. A Ducatinál elképesztő győzelmi partik voltak a bokszban, majd a motorhome-ban. Ez nagyon hiányzik” – nyilatkozta a győzelem érzésének hiányáról.

A spanyol emellett a KTM versenyzői felállásairól, és Pol Espargaro hondás átigazolásáról is nyilatkozott: „Örülök, hogy Danilo helyet talált magának. Szerintem teljesen más a motorozási stílusunk, de ettől még gyors. Rendkívül agresszív motoros, és komoly féktávokat tud venni, így megérdemli, hogy a GP-ben legyen. Miguel tehetségéről már sok éve tudunk, így egyértelmű, hogy ő is megérdemli a lehetőséget. Brad Binder stílusa is tetszik. Nem olyan letisztult, mint az enyém, de a kanyarbemeneteleit nagyon szeretem, és a féktávokon való csúszkálását is. Pol Espargaro esetében érdekes lesz megnézni, hogy mi lesz a Hondával. Lehet, hogy igazak a pletykák, és végre egy versenyképes motoron teljesíthet. A Honda viszont nem egyszerű. Vagy tudod kezelni, vagy abszolút nem. Pol agresszív, de Marc szintjét hozni elképesztően nehéz. Ha megpróbálkozik vele, akkor megmutathatja mennyire bátor.”

„Nem szeretek tanácsokat adni a többi versenyzőnek, mert más a stílusunk. A Hondához főleg nem szeretnék tanácsot adni, mert tragikus volt a 2019-es szezonom. Szerintem a tavalyi motor nehezen kezelhető volt, aztán meg is sérültem, ez pedig elrontott mindent. Pol szerintem jobb idényt teljesít majd, mint én. Marquez szintjét hozni sem lehetetlen, hiszen Pol nagyon tehetséges, agresszív és bátor. Kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes a Hondával.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások