MotoGP

Lorenzo elismerte: közel állt a visszavonuláshoz a hondás szerződés előtt

Az ötszörös világbajnok két ducatis év után úgy döntött, a Marc Marquez révén számos világbajnoki címet bezsebelő Repsol Honda csapatához igazol, ám a megállapodást megelőzően igen kilátástalan helyzetben volt a spanyol.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo első közel másfél szezonja nem épp a sikerektől volt hangos a Ducatinál, így idén hamar kiderült, hogy a bolognaiak jövőre már nem számolnak vele. Mielőtt a Suzuki leszerződtette a Moto2-ben kiemelkedő újonci teljesítményt nyújtó Joan Mirt, az ötszörös világbajnok is komoly tárgyalásban volt a gyári istállóval. Ám mikor a fiatal spanyol leigazolása megtörtént, a spanyol számára csak az akkor még csak pletyka-szinten létező SIC Yamaha tudott volna ülést biztosítani. Végül megkereste a Honda gyári csapatát:

„Őrült időszak volt” – kezdte Lorenzo a BT Sport csatornának adott interjújában. „Kissé depressziós is voltam. Amikor annak a lehetőségét láttam, hogy visszavonulok, depresszívvé váltam. Normális esetben úgy képzeltem el a visszavonulást, hogy boldog vagyok és megkönnyebbülök, mert nincs többé nyomás rajtam és nem sérülök meg. De igazából nem számítottam rá, amikor érezni kezdtem a a visszavonulás lehetőségét, hogy depressziót érzek majd. Nagyon közel voltam a visszavonuláshoz. Igaz, hogy volt más lehetőségem is, hogy eligazolok a szatellit Yamahához, jó opció lett volna, de nem az, amit akartam. Hihetetlen volt.”

„A sportban, illetve a motorversenyzésben azt mondják, az utolsó versenyed a valódi értéked, ezek nekem szörnyen sikerültek. Nagyon nehéz volt nekem mentálisan, többet edzettem és dolgoztam, mint valaha, de nem jöttek az eredmények, és tudtam, hogy mi történik, és hogy nagyon közel vagyunk a jó eredményekhez és a győzelemhez. De az emberek nem akartál elhinni, mert másfél éve voltam már a Ducatinál és egyetlen győzelmet sem arattunk. Láttam, hogy egyre közelebb kerülünk hozzá, hiszen a verseny elejétől vezettük a futamokat, de aztán nem is tudom, öt-hét-tíz körrel a vége előtt mindig hiányzott valami, és én tudtam, mi az. Viszont lehetséges, hogy a csapat ekkor már nem hitt Jorge Lorenzóban.”


Írta: Dányi Gyöngyi; Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások