MotoGP

Lorenzo fél az újabb bukástól, fájdalmai voltak pénteken

Nem alakul könnyen a visszatérése az Assenben csigolyatörést szenvedő spanyolnak: elmondása szerint nem akarja feszegetni a határokat, amíg tökéletesen fel nem gyógyul, ennek ellenére nem érzi úgy, hogy várnia kellett volna a motorozással.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Jorge Lorenzo a Holland TT szabadedzésén bukott nagyot és szenvedett csigolyatörést, amely miatt négy futamot is kénytelen volt kihagyni. A Brit Nagydíjon már ott van a mezőnyben az ötszörös világbajnok, ám a tempója nem az igazi: délelőtt az utolsó helyen végzett, s délután is csak Karel Abrahamot előzte meg az eredménylistán. A spanyol a pénteki nap végén elismerte: még fájdalmai vannak a hátában, ezért nem is akarja egyelőre a határokat feszegetni.

„Nyilvánvalóan kemény nap volt a mai, és nem érezheted túlságosan kényelmesen magad, ha utolsó vagy majdnem utolsó vagy, mint én délelőtt. De most ez a helyzet” – idézi Lorenzót a Motorsport.com. „A hátam még nem gyógyult meg teljesen, és fájdalmaim vannak két edzés után. Nagy izomtömeget veszítettem, és a fizikailag nem vagyok hozzászokva a MotoGP-hez, mivel két hónapig nem motoroztam. Apránként kell haladnom és türelmesnek kell lennem ezeken a versenyeken. Úgy vélem, a misanói teszten már valamelyest jobb állapotban leszek, de főleg az ottani futamon már jobban tudom majd nyomni, főleg a féktávokon, és közelebb kerülök az elfogadható köridőkhöz. Most ez nagyon nehéz, de türelmesnek kell lennem, hogy ne nyomjam jobban, mint amennyire képes vagyok.”

Amikor a Motorsport.com rákérdezett, hogy nem volt-e ezek fényében túl korai a visszatérés, így felelt a Repsol Honda versenyzője: „Minden szempontból nehezebb lett volna még tovább halasztani a visszatérésemet. Nyilván ha még várok egy vagy két futamot, akkor talán teljesen felépülök, de cserébe veszítek a reflexeimből, az izmaimból, a motoron történő megszokásokból. Szóval szerintem ez volt a helyes időpont a visszatérésre.”

Lorenzo azt is elismerte, hogy a fejében ott van a tudat, hogy nem szabad újabb esést begyűjtenie, s ez is rányomja a bélyegét a teljesítményére: „Most minden eddiginél jobban el akarok kerülni egy újabb bukást, nem akarok az assenihez hasonló balesetet, mert az nagyon könnyen újabb töréshez vezethet ugyanazon a részen, s az katasztrofális lenne. Amint úgy érzem, tökéletesen meggyógyult a hátam, nyilván nyugodtabban és remélhetőleg hasonlóan jól fogok motorozni, mint más években… viszont amíg nem gyógyul meg teljesen, addig ott van bennem a félelem egy újabb bukás miatt.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások