MotoGP

Lorenzo: „Készen állok a visszatérésre”

Négy verseny kihagyása után ül ismét motorra az Assenben megsérülő spanyol, aki reméli, hogy javítani tudnak a korábbi eredményeiken a csapattal. Marquez eközben magabiztosan várja a brit hétvégét.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Jorge Lorenzo még a Holland TT szabadedzésén szenvedett csigolyasérülést, amely miatt sem Assenben, sem a Sachsenringen, valamint a nyári szünetet követő első két futamon sem tudott rajthoz állni. Most azonban úgy tűnik, elérkezett az idő a visszatérésre, Silverstone-ban ugyanis újra ott lesz a Repsol Honda garázsában a spanyol, akinek távozásával és átigazolásával kapcsolatban ez idő alatt felröppent néhány azóta cáfolt pletyka. Az ötszörös világbajnok háromszor is nyert a brit pályán a MotoGP-ben – 2013-ban épp mostani csapattársát, Marc Marquezt győzte le nagy csatában –, tavaly pedig a pole-ból indulhatott volna a Ducatival, ha nem törlik a futamokat az eső és a rossz vízelvezetés miatt.

„Nagyon jó érzés visszatérni a Repsol Honda csapatához, hosszú idő telt el Assen óta” – nyilatkozta csapata előzetes közleményében Lorenzo. „Szerettem volna hamarabb visszatérni, de a sérülés természetéből adódóan ki kellett várnom a megfelelő időt. Miközben távol voltam a pályától, keményen dolgoztam, hogy a lehető legjobban felkészülhessek Silverstone-ra, de tudom, hogy némi időbe fog telni, mire újra felveszem a tempót. Elégedett vagyok és készen állok, hogy visszatérjek a csapathoz, hogy tovább fejlődhessünk és elérhessük azokat az eredményeket, amelyre tudjuk, hogy képesek vagyunk.”

Mindeközben Marquez 58 pontos összetettbeli előnye és kiváló formája (eddig minden célba érése alkalmával vagy első, vagy második lett) tudatában magabiztosan érkezik a Brit Nagydíjra – annak ellenére, hogy a királykategóriában csak egyszer diadalmaskodott Silverstone-ban, míg 2017-ben például motorhiba miatt esett ki. „Remélhetőleg nagyszerű versenyt futhatunk Silverstone-ban. Egyértelmű, hogy volt némi balszerencsénk itt a múltban, de idén megmutattuk, hogy olyan pályákon is erősebbek vagyunk, ahol korábban nem voltunk azok, szóval jó érzésekkel várom a hétvégét. Meglátjuk, milyen lesz az új felület, mert a múltban Silverstone elég huplis volt, és persze azt is meglátjuk, milyen lesz az időjárás.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások