MotoGP

Lorenzo: „Marquez tönkretette a versenyemet és a lábamat”

Az első kanyarban kieső spanyol szerint jövő évi csapattársa tehet a bukásáról, ugyanis az ő agresszív előzési kísérlete miatt kényszerült a pálya poros részére, ahol aztán elúszott a Ducati hátulja.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Hiába indult a pole-pozícióból Jorge Lorenzo, nem sokáig tartott számára az Aragóniai Nagydíj: a spanyol versenyző már az első kanyar kijáratán elesett, a baleset helyszínéről ráadásul hordágyon kellett elszállítani. Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója szerint az orvosok arra jutottak, hogy az ötszörös világbajnok kificamította a bal nagylábujját, a második ujj pedig el is törött ugyanott. Emiatt kérdéses az is, hogy Lorenzo ott lehet-e a burirami futamon két hét múlva – az orvosok tíz nap gyógyulási időt jósoltak –, de sokkal érdekesebb, hogy a történtekért Marc Marquezt tette felelőssé:

„Kívülről úgy tűnt, túl gyorsan mentem be a kanyarba és túlságosan bedőltem, túl szélesen fordultam, így rákerültem a poros részre, ezért buktam” – magyarázta Lorenzo a Crash.net hasábjain. „Viszont az alapján, amit én éreztem, a normális íven mentem be a kanyarba, ahogy az eddigi hét évem során is Aragónban. De láttam, hogy Marc rendkívül agresszíven érkezik a belső íven és nem fogja tudni bevenni a kanyart, hiszen látható is, hogy a rázókövön túl, a zöld részig kisodródott.”
 

„Amikor láttam, hogy ott van, nem hagyta, hogy rendesen beforduljak, így nem volt más választásom, mint kimenni a poros részre. És mivel már eleve szélesen mentünk, és a többiek is érkeztek, én pedig nem akartam öt-hat helyet veszíteni, gázt kellett adnom. Természetesen nem számítottam rá, hogy így meg fog csúszni a motor hátuljára, különben inkább egyenesen kivezettem volna a motort. De nem volt más opcióm, és míg Misanóban teljesen az én hibám volt a bukás, ezúttal Marc tönkretette a versenyemet és a lábamat is. Tönkretette a motoromat, a győzelmi esélyemet és lehet, hogy a thaiföldi futamomat is.”

„Nem fogok emiatt a versenyirányításhoz menni, de ami a leginkább bosszant ebben, hogy kívülről mindenki azt hiszi, azért estem el, mert túlságosan bedőltem a pálya poros részén és az én hibám volt. De nem ez volt a helyzet, és ezt Marc is tudja: ez egy blokkolós előzés, ahol nem volt más választásom. Nyilván nem tilos az ilyen, de van egy megállapodás közöttünk, hogy nem csinálunk ilyet. Csak nem mindenki tartja ezt be. Nem szeretek változtatni a stílusomon, de úgy tűnik, a jövőben kénytelen leszek néhány versenyző ellen…”


FRISSÍTÉS: Természetesen Marquez másképp látta a történteket: ő versenybalesetnek minősítette a dolgot, az esetet pedig párhuzamba állította az Andrea Dovizioso elleni későbbi manővereivel. „Nem láttam Lorenzo bukását, csak azt, hogy betáblázták nekem, hogy kiesett. Elég gyorsan mentem be az első kanyarba, szélesre fordultam, hasonló helyzet volt, mint amikor később Doviziosóval összeértünk és a zöld részre kerültem. Ez a veszélye ennek a pályának: ha a poros részre kerülünk, könnyű elesni. Versenybaleset volt, de főleg a rajt utáni adrenalin hevében figyelni kell arra, ne adjunk túl korán gázt” – idézi a repsolost a Motorsport.com

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások