MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Lorenzo: „Minden súlyosabb sérülésnek következménye van”

A 34 éves mallorcai a 2019-es asseni hétvége első szabadedzésén elszenvedett bukását tekinti komoly fordulópontnak karrierjében. Az eset kapcsán már a visszavonulás gondolata foglalkoztatta.
Dányi Gyöngyi 2022.01.12. 18:40:06
Olvasási idő: 1 perc
Jorge Lorenzo 2019. június 28-án hatalmasat bukott a holland TT helyszínén. Eltört a hatodik hátcsigolyája, emellett megsérült a nyolcadik is. Az esés kettő és fél hónap kényszerpihenőre ítélte a pilótát. Lorenzo így emlékszik vissza az esetre, szavait a DAZN idézi:

„Assen után az egyik lehetőség a visszavonulás volt, de nem akartam elhamarkodni, és olyan hosszúra nyújtottam a döntés meghozatalát, amennyire csak lehet. Egy magas hegy előtt álltam, amit megmászni sem türelmem, sem motivációm nem volt. Kétség nem fért hozzá, hogy enélkül a bukás nélkül folytattam volna a Hondánál. De 30, 31, 32 évesen az embernek már elővigyázatosabbnak kell lennie, és én ezt észrevettem. Minden bukás, ami súlyos sérülést von maga után olyan, mint egy kő, amit a mentális hátizsákodban viszel, és negatív tapasztalataid lesznek, amelyek gondoskodnak arról, hogy óvatosabb légy. Ebben a sportban súlyosan meg lehet sérülni. Megéri-e megkockáztatni, hogy nyersz pár versenyt, vagy még a világbajnoki címet is, ha a következő 20, 30 vagy akár 40 évet már nem éled meg?”

A pilóta válasza egyértelmű: NEM.

Fotó: MotoGP Media
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast