MotoGP

Lorenzo „nagyon érdekesnek” nevezte japán túráját

A csalódáskeltő mugellói hétvége után a Honda központjába utazott, s elmondása szerint több dolgot is találtak, ami már akár a mostani hétvégén is segíthet neki a felzárkózásban. Marquez mindeközben folytatná jó sorozatát.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Egyik hazai versenyükre készülnek a Repsol Honda versenyzői, hiszen a Katalán Nagydíj következik a hétvégén. A világbajnoki összetettet 12 pontos előnnyel vezető Marc Marqueznek jó eredményei vannak Barcelonából, hiszen királykategóriás karrierje során eddig csak egyszer nem állhatott dobogóra – igaz, győzelme is csak egy van. A spanyol bízik benne, hogy hazai közönsége előtt is folytathatja idei kiváló szereplését:

„Jó formában érkezünk meg Mugello után. A motor és én is jó helyzetben vagyunk, nekem sikerült pihennem kicsit a két verseny között, és újra tökéletes erőben vagyok. Mindig kicsit nagyobb izgatottság lesz úrrá rajtam egy hazai nagydíj előtt, mindig nagyszerű élmény a rengeteg rajongó előtt motorozni. Egy újabb erős eredményben reménykedem Catalunyában, hogy folytathassuk az eddigi munkánkat” – olvasható Marquez nyilatkozata a Repsol Honda közleményében.

A csapattárs Jorge Lorenzo pályafutása is bővelkedett katalán sikerekben: ötször is győzött a pályán, ahol ráadásul jelenleg is az ő nevéhez fűződik a körrekord. Idén viszont egyelőre nem érzett rá az RC213V-re, viszont pont ebből a szempontból volt különösen fontos, hogy az Olasz Nagydíjat követően a Honda japán központjába utazott, hogy megoldást találjanak az ergonómiai és egyéb problémáira. Elmondása szerint nem is volt hasztalan a távol-keleti túra:

„Egy vegyes mugellói hétvége után remélem, jó munkát végezhetünk ezen a hétvégén Barcelonában. Továbbra is maximális erőbedobással fogunk dolgozni, hogy csökkentsük a lemaradásunkat az élmezőnyhöz képest. Lesz egy tesztünk is a futam után, már azt is várom. Volt egy nagyon érdekes utazásom Japánban, rengeteg dolgon tudtunk dolgozni, közülük néhány már ezen a hétvégén segíthet, néhány pedig a jövőben.”

Fotó: MotoGP Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások