E-sport MotoGP

Lorenzo nyerte a virtuális Brit Nagydíjat

A spanyol világbajnok nagy felzárkózás után nyerte meg a MotoGP versenyét, a Moto2-ben Bendsneyder, a Moto3-ban pedig Nepa végzett az élen.
A MotoGP virtuális Brit Nagydíja a szokásoknak megfelelően az időmérők összefoglalójával, valamint a versenyzők nyilatkozataival kezdődött. Az első esemény a MotoGP futama volt, amit Jorge Lorenzo kezdhetett meg az élről, Fabio Quartararo és Takaaki Nakagami előtt.

A futam rajtját a két Yamahás versenyző kapta el a legjobban, de többen is buktak, és pár kanyar után már Nakagami vezette a mezőnyt. Az első kör után egy érdekes hármas állt össze az első pozíciókban, Nakagami, Rabat és Pirro igyekezett ellépni az élen. Lorenzo és Quartararo azonban igyekeztek visszazárkózni első körös bukásuk után, és a második kör végén a francia versenyző már a harmadik helyen találta magát. Quartararo már a második helyért küzdött Rabattal, azonban a francia újra bukott, és visszaesett a mezőny végére.

A versenytáv felénél Nakagami bukott az élről, és Rabat vette át tőle a vezetést, Lorenzo pedig a második helyre lépett fel. Az élen a nyolcadik körben alakult ki nagy csata Rabat és Lorenzo között, Rabat pedig hibázott, így Lorenzo könnyedén átvette tőle a vezetést. Rabat azonban nem hagyta magát, igyekezett visszazárkózni Lorenzóra, de nem sikerült már visszatámadnia, így Lorenzo végzett az élen, a harmadik helyen pedig Quartararo ért be Nakagamit megelőzve. A további sorrend: Pirro, Savadori, Bagnaia, Mir.

A következő esemény a Moto2 futama volt, melyet Bendsneyder kezdhetett az élről. A holland versenyző remekül kapta el a rajtot, de mögötte Fernandez és Kasma Daniel is jól rajtolt. Féltávnál Bendsneyder három másodperccel vezetett a malajziai Daniel előtt, a harmadik helyet pedig Schrotter foglalta el. A verseny viszonylag eseménytelenül zajlott le, csupán Schrotter hibázott, így Bendsneyder nyert Daniel és Garzo előtt, az első ötbe Fernandez és Schrotter fért még be.

A Moto2 után pedig következett a Moto3 futama. A mezőnynek bukás nélkül sikerült teljesítenie rajtot, de a kör közepén többen hibáztak, így pedig Stefano Nepának sikerült ellépni az élen. A legnagyobb csata a második helyért zajlott Alcoba és Baltus között, de egy hibát követően Baltus elesett, és visszacsúszott az ötödik helyre. Ezek után nagyobb csata csak a nyolcadik-kilencedik pozíciókért zajlott, az élen Nepa simán behúzta a futamot, a dobogót Alcoba és Sasaki tette teljessé.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások