MotoGP

Lorenzo óvatos, holott Le Mans az egyik kedvenc pályája

A Repsol Honda ötszörös világbajnoka számára eddig nem úgy alakult a 2019-es idény, ahogy azt eltervezte, ám most végre fordulhat a kocka, hiszen Lorenzo most ott gurulhat aszfaltra, ahol korábban sikeres volt. A spanyol azonban óvatos.
Ha valaki azt mondja a 2019-es MotoGP szezon előtt, hogy négy futam után Jorge Lorenzo 11 ponttal az összetett 14. helyén várja majd a folytatást, vélhetően orvost hívtak volna hozzá. Az tény, hogy mire megszokta a Ducatit, és elkezdett futamokat nyerni, el kellett hagynia a csapatot, és átszerződött a Repsol Hondához, ahol minden Marc Marquezről szól, ráadásul sérüléssel is bajlódott. Ennek ellenére nem úgy szerepel, ahogy az elvárható lenne, ám most minden esély megvan arra, hogy megszakadjon a rossz sorozata, hiszen a hétvégén egyik kedvenc helyszínen, Le Mans-ban rendezik a következő vb-futamot.

„Kétségtelen tény, hogy korábban jól mentem a francia versenyeken, ám most alapvetően más a helyzetem. Ugyanakkor nagy a várakozás bennem, és bizony az eddigi eredménytelenségem dacára is szívesen ülök fel a Hondára. Jól jön nekem, hogy most nincsenek nagy szünetek a versenyek között, ráadásul a jerezi teszten végre rengeteg időt motorozhattam, és ez segített abban, hogy előrébb lépjünk a beállításokat illetően” – állította Lorenzo.

A legfőbb gondot eddig a fékproblémák és a kanyarokból való kijövetelek jelentették a spanyolnak, és úgy tűnik, ebben például sikerült előrébb lépnie Jerezben.

„Még mindig gondom van a súlyelosztással, és emiatt nem marad elég energiám a kanyarokban. Ez pedig nem ad megfelelő biztonságérzetet a kanyaroknál, így jóval több időt veszítettem el itt, mint Cal és Nakagami, és természetesen Marc. Amíg ezen nem tudunk úrrá lenni, addig nem leszek képes felgyorsulni. Éppen ezért változtatok a stílusomon, hiszen nekem is idomulnom kell a Hondához. Talán majd most fordul a kocka, de óvatos vagyok a jóslatokkal” – jelentette ki a ötszörös világbajnok, aki azért abban mindenképpen bízik, hogy az első tízbe bekerülhet a legendás Le Mans-ban.

Fotó: Repsol Honda


Hozzászólások