MotoGP

Lorenzo szerint biztosan lenne lehetősége visszatérni

A spanyol ennek ellenére jól érzi magát a jelenlegi tesztversenyzői szerepkörében, és nem tervez újabb teljes szezonokra visszajönni.
A tavalyi elég véglegesnek tűnő visszavonulás végül mégsem úgy alakult, ahogy az még év végén tűnt. Jorge Lorenzo ugyanis bár otthagyta a számára kezelhetetlen Repsol Hondát, a Yamaha tesztversenyzőjeként tért vissza, ráadásul a barcelonai hétvégére szabadkártyás beugrással készül. A spanyol arról beszélt az Autosport.com szakoldal hasábjain olvasható nyilatkozatában, hogy tökéletesen meg van elégedve a jelenlegi szerepével, de ha nagyon vissza szeretne térni, akkor szerinte nem lenne zárva számára minden ajtó.

„Először tényleg úgy gondoltam, hogy ez a visszavonulás végleges lesz. Meg voltam róla győződve, hogy hosszú és sikeres karrierem volt, és nem éri meg jobban megsérülnöm. Ha a gazdasági részét nézem a dolgoknak, akkor sok pénzt tudtam spórolni, és így kipróbálhatok más dolgokat az életben. Élvezem az egészet, és szerencsésnek érzem magam, hogy azóta is mehettem királykategóriás motorral. Tesztversenyzőként tudom még folytatni a pályafutásomat, és nem kell kockáztatnom, így számomra ez a tökéletes munka. Sok különböző vélemény van, és ezt tiszteletben kell tartanom. Ha vissza akarnék térni, szerintem biztosan lenne több olyan csapat is, amelyiket leigazolna, de jelenleg tökéletes elvagyok így.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások