MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Lorenzo szerint Mir a Ducatival járna a legjobban

Az ötszörös világbajnok úgy véli, nem a Honda lenne a megfelelő versenygép Joan Mir számára, ha szerződése lejár a Suzukinál. Lorenzo tehát nem osztja Carlo Pernat korábbi elméletét, mely szerint Marc Marquez helyére esetleg a 2020-as idény világbajnoka érkezne 2023-tól.
Dányi Gyöngyi 2022.01.08. 18:55:42
Olvasási idő: 1 perc
Függetlenül a találgatásoktól, az biztos, hogy Marc Marquez és Franco Morbidelli az a két versenyző, akiknek biztos szerződésük van a jövőre nézve. Az egyik legkeresettebb pilóta azonban Joan Mir, aki a következőképpen nyilatkozott jelen helyzetéről a Speedweek.com-on: „Látni akarjuk, mi történik a piacon. Bízom a Suzukiban, de nem tudom, mit fogok tenni. Ha a csapat és én ugyanazokat a célokat szeretnénk elérni, akkor maradni fogok.” Jorge Lorenzo szerint azonban nem Marquez helye lenne a legjobb opció Mir számára, mivel szerinte az nem jelentene előrelépést. A mallorcai az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:
„Úgy gondolom, csak egy Ducatira való átülés lenne előrelépés. A Suzuki és a Yamaha számomra, kívülálló számára hasonló nívót képvisel. A KTM nem rossz, a Honda és az Aprilia bonyolultabbnak tűnik, bár versenyszituációban az első helyek valamelyikéért képesek lehetnek harcolni. A Ducati viszont minden pilótával nagyon gyors, ami nem véletlen.” Mir sem hagyta szó nélkül a kérdést. Elmondta, hogy egyetért Lorenzo elméletével abban a tekintetben, hogy a Ducatival felülkerekedhetne azokon a gyengeségeken, amelyek a kanyarokban jelentkeznek. Továbbá hozzátette, hogy a Desmosedici az egyenesekben valódi fegyverként viselkedik. Természetesen minden attól függ, hogyan kezd majd a spanyol pilóta az idei szezonban.
 
Fotó: MotoGP Media
 
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast