MotoGP

Lorenzo továbbra is élvezi a jelenlegi helyzetét

A spanyol versenyző ráadásul elmondta, hogy észrevett valamit a sepangi teszten, ami alapján a Yamaha előre tudott lépni.
Jorge Lorenzo meglepően élvezi egyelőre a tesztversenyzői szerepkört. A spanyol versenyzőt ismét megkérdezték a lehetséges visszatéréséről, azonban ezt válaszolta a MotoGP hivatalos oldalának: „Élvezem az életem, és szerintem egy jó megoldást találtam. Nem érzem azt, hogy vissza kellene mennem teljes szezonokra versenyezni, hogy újra érezzem a nyomást. Viszont az tény, hogy a jó pillanatok hiányoznak, hiszen a futamgyőzelmek és világbajnoki címek megszerzése egy hihetetlen érzés. Ilyen szintű boldogságot nehéz máshol megtalálni. Még senki sem hívott, hogy térjek vissza, de nem leszek csalódott, ha ez így is marad. Nyilván meghallgatom a beérkező ajánlatokat, és ha látok esélyt a győzelemre, akkor átgondolom az egészet. Csak úgy térnék vissza, hogyha újra harcolhatnék a bajnoki címért. Jelen pillanatban viszont elvagyok itt, és nem látok esély a visszatérésre.”

A spanyol megemlítette jelenlegi céljait is. „Amikor rendes versenyzőként mentem tesztelni, akkor rajtam volt a nyomás, hogy bizonyítanom kell. Minél előrébb vagy a mezőnyben, annál nagyobb a nyomás és a szorongás. Malajziában viszont már teljesen más volt a helyzet. Élveztem a gyakorlást, és hogy segíthetek a gyári Yamahának. Ez egyszerűbb, mint a címért harcolni. Teljesen más most a szerepem és a célom, hiszen most azt szeretném, hogy valamelyik yamahás húzza be a címet.”

A legérdekesebb információ azonban az, hogy Lorenzo észrevett valamit a sepangi teszt során Maverick Vinales 2020-as motorján, és a Yamaha ez alapján tudott javulni Katarig: „A Yamaha nem változott sokat, ami jó, mert így ismerős volt az érzés, de közben rossz is, mert négy év eltelt. A féktávokon történt némi változás, mert egy kicsit többet lehet játszani a géppel, hiszen nem olyan merev. A motorblokk nem sokat változott, és a 2016-os telemetriámhoz képest sem láttam nagy eltéréseket. A 2020-as motor viszont előrelépés 2019-hez képest. Mentem egy kicsit Maverickkel a teszten, és láttam, hogy gondjai vannak az új motorral. Elmondtam a csapatnak, hogy mit láttam, és így tudtak javítani a következő napokra, majd Katarra még nagyobb lett az előrelépés. Örülök, hogy pozitívan sült el a dolog, és hogy segíthettem.”

Fotó: Jorge Lorenzo Twitter


Hozzászólások