MotoGP

Lorenzo visszatekintve is úgy érzi, hogy a Ducati volt a megfelelő választás

A spanyol beszélt arról, miért érezte úgy, hogy el kell hagynia a Yamahát, és elmondta, nem bánta meg, hogy ezt a döntést hozta.
Jorge Lorenzo, a megosztó 2015-ös világbajnoki címe után úgy érezte, nem megfelelő számára, ha a Yamahánál marad, ezért azt a döntést hozta, hogy a Ducatinál folytatja karrierjét 2017-től. Lorenzo az olasz márkával három futamgyőzelmet és négy pole-pozíciót szerzett, majd két szezon után elhagyta a Ducatit, és a Repsol Hondára váltott. A Hondával nem igazán sikerült megbarátkoznia a spanyolnak, komoly sérülést szenvedett a tavalyi szezon közepén, majd az év végén bejelentette visszavonulását. Lorenzo annak ellenére, hogy úgy gondolja, a Yamahánál jobb eredményeket érhetett volna el, nem bánta meg a döntését, szavait a Motorsport.com idézi:

„Nem az volt a gond, hogy nem kaptam elég támogatást, hanem az, hogy Rossi ott volt a csapatnál és erős volt a médiában a háttere. Tudtam, hogy ha a Yamahával versenyzek tovább, akkor a legjobb motort kapom, mert mindig azt kaptam. De az igazság az, hogy Rossinak mindig nagy volt a médiában a hatalma, és 2015-nek erős hatása volt. De a fő ok az volt, hogy változtatni szerettem volna, valami olyat akartam, ami életben tart, ami miatt mindent beleadok. Ha a Yamahánál maradok, valószínűleg kevesebb csontom törik el, és több győzelmet szerzek, jobb eredményeim lennének. De most visszatekintve, ugyanúgy döntenék, ahogy korábban tettem.”

Valentino Rossi ugyan 2017-ben nyert utoljára futamot, de Lorenzo mégis úgy gondolja, idén lehet esélye a győzelemre az olasznak: „Nagyon különleges, ha 40 vagy 41 évesen tudsz nyerni a MotoGP-ben. Folytatod a harcot a győzelemért, ez nagyon nagy érdem. Eddig senki nem csinált ilyet, csak Valentino. Őszintén gondolom, hogy ha tavaly jobban érezte volna a motort, akkor versenyeket nyerhetett volna.”

„Talán a Yamaha az egyetlen motor, ahol nem kell a legerősebb atlétának lenned ahhoz, hogy versenyképes legyél. A Hondánál és a Ducatinál nagyon jó fizikai állapotban kell lenned, hogy a teljes versenytávon erős legyen a tempód.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások