Loris Baz jövőre BMW-vel folytatja a világbajnokságon

A francia motoros egy év amerikai kitérőt követően tér majd vissza teljes szezonra a Superbike vb-re, azonban Loris Baz mindezt nem a Ducatival, hanem egy BMW-vel teszi majd.
P1race.hu 2021-10-12 07:48:34
Az elmúlt napokban már meglebegtették a hírt, miszerint a BMW és Loris Baz erősen érdeklődik egymás iránt. Előbbi próbálkozása a francia motoros leigazolása kapcsán nem is véletlen, hiszen valljuk be parádésan tért vissza a 28 éves versenyző a világbajnoki porondra. Jerezben top10-es eredményekkel „melegített be arra”, hogy aztán a portimaoi első versenyen és a Superpole viadalon is dobogóra tudja vinni a GoEleven istálló Ducatiját. Tette mindezt úgy, hogy a szezon korábbi részében az amerikai Superbike bajnokságban húzta a gázt, ami a jelek szerint tökéletesen elég volt ahhoz, hogy ne veszítsen a tempójából. A kiváló teljesítmény láttán nem csoda, hogy a GoEleven is rögtön ráment Bazra egy 2022-es kontraktus reményében, azonban a BMW is hasonlóképpen tett, a francia pedig utóbbit választotta.
 
Baz 2018-ban már versenyzett a bajor márkával, igaz akkoriban kissé más erőt képviselt a gyártó motorja. (A legjobb eredménye abban a szezonban egy hatodik hely volt.) Igaz ugyan, hogy a francia pilóta nem a gyári BMW alakulat, hanem a Bonovo istálló pilótája lesz, viszont ne feledjük, hogy a németek háza táján olyan tekintetben jelentős változások lesznek jövőre, hogy a privát csapatuk is megkapja a gyári motort és egyben a gyár támogatását. Persze Baz igazolásával még mindig adott a kérdés, hogy ki lesz a csapat másik versenyzője (Eugene Laverty-t emlegetik), továbbá a GoEleven Ducatira mely versenyzőt ültetik (a Supersportból érkező Federico Caricaluslo lehet a befutó) és végül, de nem utolsó sorban: a MotoAmericaból távozó Baz helyét ki veszi majd át a Ducati New York-nál?

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast