Loris Baz helyettesíti Chaz Daviest Jerezben

A brit versenyzőre kényszerpihenő vár.
Palencsár Tibor 2021-09-21 22:01:03
Mint ismert, Chaz Davies két bordája eltörött a múlt vasárnapi Barcelona-i Superpole versenyen történt bukása következtében. Ebből kifolyólag a most hétvégi Jerez-i futamon biztosan nem tud részt venni, és a jövő hétvégi Portimao-i indulása is erősen kétséges.
A csapat kedden bejelentette a helyettesét: a jól ismert francia versenyző, Loris Baz fogja Jerezben pótolni Daviest a GoEleven csapatnál. Baz idén a Warhorse HSBK Ducati csapatnál versenyzett a MotoAmerica Superbike bajnokságban, ahol a negyedik helyen zárt az összetettben. Baz épphogy felszabadult: az amerikai bajnokság ugyanis pont a hétvégén ért véget, így az első repülővel jött vissza Európába – bár ehhez a csapata és a Ducati engedélye is kellett, hogy a médiaeseményeket kihagyhassa, és Jerezben versenyezhessen.
Baz számára ismerős a WSBK közeg: hat szezont teljesített a Superbike világbajnokságon, ezen idő alatt versenyzett Kawasakival, BMW-vel és Yamahával is. Tavaly a Ten Kate Yamaha színeiben a nyolcadik helyen zárt a tabellán.

Fotó: Brian J. Nelson / Ducati
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast