Formula-E

Lotterer pole-ba állította a Porschét Mexikóban

Már a harmadik versenyhétvégéjén rajtelsőséget szerzett az elektromos sorozathoz újonnan csatlakozó márka. A bajnokságot vezető Vandoorne eközben csak a mezőny közepéről startolhat.

Már a szabadedzések is mozgalmasan alakultak a Formula-E mexikóvárosi állomásán: az FP1-en Daniel Abt szenvedett nagy balesetet, amely után elővigyázatossági vizsgálatok céljából kórházba is kellett szállítani az audis pilótát. A legjobb időt Sam Bird autózta a tét nélküli tréningeken, s ezt a formáját a kvalifikáció elejére is átmentette a brit, hiszen ő vezetett az első csoport után az összetettben élen álló Stoffel Vandoorne, valamint Oliver Rowland előtt.
 
Bird elsősége persze nem tartott sokáig: a második hatosból négyen is – név szerint Mitch Evans, Nyck de Vries, André Lotterer és Pascal Wehrlein – is megelőzte őt. Őket aztán már nem is előzte meg a másik két csoportból senki, így bejutottak a Superpole-ba, míg rajtuk kívül Sebastien Buemi és Bird kvalifikálta magát a mindent eldöntő fináléra. Vandoorne a 11., az őt hárompontos távolságból üldöző Alexander Sims mindössze a 20. lett, Abt viszont részt sem tudott venni az időmérőn az említett bukása után.
 
A rajtelsőséget végül Lotterer szerezte meg: ezzel a Porsche az első pole-ját zsebelte be a Formula-E-ben, mindössze a márka harmadik versenyhétvégéjén! Evans 63 ezreddel maradt el tőle, míg Wehrlein lett a harmadik, a mahindrás versenyzőkre azonban váltócsere miatt 40 rajthelyes hátrasorolás vár – azaz még a futamon is végre kell majd hajtania egy bokszutca-áthajtást a németnek. De Vries, Buemi, Bird a további sorrend – folytatás itthoni idő szerint 23 órakor a futammal!
 
Az időmérő végeredménye:
 
Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások