WTCR

Lotti: „Nem találtunk közös pontot, amelyben megegyezhettünk volna”

Marcello Lotti az autosport.com oldalnak nyilatkozva elmondta, hogy ő és a túraautó-világbajnokság szervezéséért felelős Eurosport Events közösen döntöttek a szakítás mellett, miután nem volt olyan pont a sorozat irányításával kapcsolatos elképzeléseikben, amelyből kiindulva egyezségre juthattak volna.
Múlt héten számolhattunk be róla, hogy a WTCC-t a 2005-ös indulása óta irányító Marcello Lotti elhagyta a posztját, s helyére a sorozat szervezéséért felelős Eurosport Events motorsportos részlegét irányító Francois Riberio érkezhet, akinek tanácsadója a korábbi Chevrolet-főnök Eric Néve lesz. Miközben a korábbi általános menedzser távozását és az új vezetés összetételét sem erősítették meg még hivatalosan, Lotti az Autosportnak nyilatkozva így beszélt a szakításról: „Én és az Eurosport Events úgy döntöttünk, hogy befejezzük” – mondta az olasz. „Voltak vitáink, mert szerettek volna elérni néhány változást, amibe én nem mentem bele. Nekem is volt egy elképzelésem a bajnokság irányításáról, és nekik is, és nem találtunk közös pontot, amelyben megegyezhettünk volna.”
 
A döntés azért is meglepő, mert a túraautó-világbajnokság éppen új korszak előtt áll az idén bevezetésre kerülő szabályrendszernek köszönhetően, s többek között a Citroën és Sebastian Loeb érkezése is egy sikeres érát vetíthetne előre. Lotti, aki 1999-ben az olasz bajnokságot megmentve hozta létre a Túraautó Európa-bajnokságot, amely a WTCC közvetlen elődjének tekinthető, ugyanakkor jó döntésnek véli, ha valóban Riberio veszi át a helyét, miközben Néve tanácsadó lesz mellette: „Azt hiszem, így helyes az egyensúly. Azzal, hogy Eric érkezik, ez egy olyan döntés, amely működhet” – fogalmazott az ex-vezető. A szerződések szerint az Eurosport Events 2017-ig felelős a bajnokság irányításáért, s néhány napon belül hivatalos közlemény is várható a részükről az új menedzsmenttel kapcsolatban.


Hozzászólások