Superbike

Lowes hosszabbított a Kawasakival

Alex Lowes jövőre is biztosan a Kawasaki gyári Superbike csapatában húzza majd a gázt, ugyanis a brit motoros épp szerződést hosszabbított a zöldekkel.
A jelek szerint 2022-ben ugyanazon versenyzőpárossal áll majd rajthoz a gyári Kawasaki (már amennyiben Jonathan Rea nem szerződik a MotoGP-be) hiszen Alex Lowes hosszabbított a japán istállójával. A most 30 éves versenyző 2014-ben (2013-as brit Superbike bajnokként) futotta Suzukival első teljes szezonját a világbajnokságon, az első győzelemre azonban egészen 2018-ig várnia kellett, amikor viszont már Yamahán ült. Tavaly szerződött a Kawasaki gyári alakulatához, ahol az összetettbeli hatodik helyet szerezte meg, az éved során pedig nyerni is tudott egy versenyt, további három esetben pedig dobogóra állt. Ebben a szezonban eddig erősebbnek, egyszersmind kiegyensúlyozottabbnak tűnik a teljesítménye, hiszen aktív harcban van a bajnoki harmadik helyért, igaz Scott Redding az utóbbi időben növelni tudta előnyét a pontversenyben. Érthető módon a ducatis még nem tett le a bajnoki címről, habár 81 pont a lemaradása az éllovas Jonathan Rea-vel szemben. Lowes mindenesetre kiváló választásnak tűnik Rea mellé, mivel kellőképpen versenyképes, hasonlóképen brit, mint a hatszoros Superbike bajnok, így kétség sem fér hozzá, hogy jól megértik egymást házon belül (is).
 
 „Boldog vagyok, hogy újra aláírhattam a Kawasaki Racint Team-hez, mely a jelenlegi Superbike éra legsikeresebb csapata. A tavalyi furcsa évet és egyben rövid szezont követően jól kezdődött számomra az idei szezon, mely során a motort is sikerült jobban megismerni. Ugyanakkor kissé frusztráló, hogy azt érzem erősen kezdtünk, de az eredmények nem feltétlenül olyanok, mint amilyeneknek szeretnénk őket. Rengeteg potenciál van bennünk, a bajnokságban pedig a legjobb négy között vagyok, közel a top3-hoz, mely a célunk az idei évben. Keményen fogok dolgozni azon az elkövetkezendő hetekben, hogy folyamatosan a dobogóért harcolhassak. Őszintén szólva úgy érzem, hogy közel vagyunk ehhez, úgyhogy ilyen csapattal, ezekkel a srácokkal körülöttem minden a helyén van és csak nyomni kell. Nagyon hálás vagyok azért, hogy a csapatnál maradhatok jövőre , ugyanakkor büszke a Kawasaki belém vetett bizalmára. A mi munkánkban sokkal több van a színfalak mögött, mint amit a pályán elért eredmények mutatnak, úgyhogy nagyon örülök ennek a megegyezésnek.” - nyilatkozta Alex Lowes

Fotó: Kawasaki Racing Team twitter


Hozzászólások