Superbike

Lowes: „Olyan ez, mint az első nap, amikor újra iskolába mész”

Izgatottan várja első kawasakis tesztjét a Yamahától átigazoló brit, aki sejti, hogy nagy különbségek lesznek a két motor között – de pont ez az, ami izgalmassá teszi az elkövetkezendő időszakot.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Miután kiderült, hogy a Pata Yamaha jövőre már nem tart igényt Alex Lowes szolgálataira, sőt a hangvillások más csapatánál sem marad a brit, egy rövid ideig úgy is tűnhetett, hogy a vb-bronzérem ellenére is hoppon maradhat. Végül azonban az egyik legértékesebb ülés lett az övé, hiszen 2020-ban ő lesz Jonathan Rea új csapattársa a Kawasaki gyári alakulatában. A milánói EICMA-n először öltözött zöldbe Lowes, aki így nyilatkozott a WorldSBK.com honlapnak:

„Hogy őszinte legyek, rendkívül izgalmas időszak ez számomra. Olyan, mint az első nap újra az iskolában, új emberekkel találkozom új környezetben. Nyilván a legizgalmasabb része, hogy már várjuk a jövő heti aragóniai tesztet, hogy felülhessek a motorra. Itt most a legfontosabb az volt, hogy találkozzak néhány emberrel, akik a színfalak mögött tevékenykednek a Kawasakinál, és elkezdjem kiépíteni velük a kapcsolatot. Örülök, hogy itt lehetek.”

„Az első tesztet illetően csak izgatott vagyok, hogy felülhetek a motorra és elkezdhetek dolgozni az új csapatommal. Időt akarok hagyni magamnak, hogy kiismerjem a gépet, utána pedig a szokott módon fogunk dolgozni, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk az első, Phillip Island-i versenyre. Nincs igazán szünetünk, hiszen már a következő szezonra koncentrálunk, de már alig várom, hogy belevághassak az új kihívásba.”


Lowes arról is beszélt, szerinte milyen lesz Kawasakival motorozni a Yamahán eltöltött éveket követően: „Nyilvánvalóan a motorok karakterisztikája teljesen eltérő lesz. Ez is az oka annak, hogy rendkívül izgatott vagyok: hogy megértsem, mik az erősségek vagy miken kell dolgoznom. Már alig várom, hogy Aragónba utazzunk és elkezdjük a munkát.”

Fotó: Alex Lowes Twitter


Hozzászólások