Superbike

Lowest nem engedi a Kawasaki tesztelni Portimaóban

Eredetileg tíz versenyző lett volna ott a Superbike március 4-5-ei portimaói tesztjén, azonban végül mindössze ketten gurulnak majd pályára. Alex Lowest például a Kawasaki nem engedi motorra ülni, azonban ennek meg is van az oka.
A brit motoros még február második hetének elején bukott egy flat-track edzés során, melynek alkalmával megsérült a válla. A történtek után az orvosok azt javasolták neki, hogy legalább 2-3 hetet pihentesse a sérült tesztrészt, amely mint tudjuk elég nagy terhelésnek van kitéve motorozás közben. Ennek nyomán döntött úgy a Kawasaki, hogy a csütörtöktől kezdődő kétnapos gyakorláson nem engedik pályára gurulni, csak hatszoros világbajnokukat, Jonathan Reat. “Azon dolgozok az orvosokkal Barcelonában, hogy helyreállítsam az egészségem. Mielőbb szeretnék mindenkit látni a csapatomból a pályán, azt pedig alig várom, hogy vezethessem az új Kawasakit.” – mondta Lowes, aki bár nem lesz ott a teszten, csapattársa, Jonathan Rea igen. A hatszoros világbajnok elmondta, hogy a csütörtöktől kezdődő két nap megerősítése lesz a tavaly tapasztaltaknak.
“A novemberi tesztek alkalmával máris jó és egyben kiegyensúlyozott szintet produkáltunk. Még ha az időjárási körülmények nem is voltak optimálisak, akkor is képesek voltunk néhány erőforrás-karakterisztikát kipróbálni. Portimao leginkább a bizonyosságról szól majd azok kapcsán, amit eddig találtunk, valamint, hogy az áttételezést meghatározzuk.” – magyarázta Rea. A brit motoroson kívül még a szintén Kawasakival versenyző Isaac Vinales lesz ott Portimaóban. Eredetileg négy BMW-s (Laverty, Folger, van der mark, Sykes, a Pedercini Kawasaki (Cresson, Cavalieri), a Gil Yamaha (Ponsson) vettek volna részt a feljebb már említett Alex Lowes-szel együtt, azonban – vélhetően a későbbi szezonkezdet miatt – ők visszamondták a szereplést.

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások