Luca Bernardi két évig a Barni Ducatinál

Az ifjú San Marino-i motoros jövőre a legnagyobbak között.
P1race.hu 2021-10-13 11:33:24
Korábban már pletykáltak arról, hogy a jelenlegi Supersport-menő Luca Bernardi jövőre felléphet a Superbike világbajnokságba, a mai nap azonban ez hivatalossá vált: bejelentették, hogy a 2022-es és 2023-as szezonban a Barni Ducati csapatnál fog versenyezni az ezresek között. Ezzel ő lesz az első motoros a Superbike VB mezőnyében, aki ebben az évszázadban született: Bernardi ugyanis 2001. augusztus 29-én látta meg a napvilágot.

Bernardi az ifjú éveiben a Supersport 300-as géposztályban kupálódott, majd 2019-ben és 2020-ban az Olasz Supersport Bajnokságban indult. Az első évében egy dobogót szerzett, tavaly pedig már meggyőző teljesítményel (négy győzelem, hét pódium) húzta be a bajnoki címet. Idén már a Supersport világbajnokságon indult, ahol nagyon szépen menetelt előre: három ezüst-és két bronzérmet, valamint egy rajtelsőséget szerzett. A lendületnek azonban a Magny-Cours-i bukása vetett véget, ami miatt azóta is lábadozik – bár még így is a tabella hatodik helyén áll.

Marco Barnabo csapatfőnök elmondta, hogy azért választották Lucát, mert már az idei első versenyeken is nagyon gyors volt, és olyan pályákon is jól ment, amelyeken korábban még nem járt. Bíznak benne, hogy a következő két évben együtt tudnak fejlődni, és a gyári csapatéval megegyező Panigalét tudnak alátenni.

Fotó: Barni Racing Team
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast