MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Luca Marini: Árnyékból a fényre

Valentino Rossi féltestvére a tavalyi szezonban debütált a királykategóriában. A fiatal olasz elégedett első idényében elért eredményeivel.
Dányi Gyöngyi 2022.01.13. 18:57:52
Olvasási idő: 2 perc
Bár úgy érezte, csapattársa, Enea Bastianini árnyékában ő csak másodhegedűs lehet, Luca Marini úgy véli, sokat fejlődött és nagyon örül, hogy a pályán is részese lehetett Rossi utolsó szezonjának.

Marini leginkább a kaotikus osztrák futamon elért teljesítményét hangsúlyozta:
„Nagyon büszke vagyok erre az eredményre” – kezdi nyilatkozatát a 24 éves olasz a Speedweek.com-on. – „Szerencsém is volt, de bizonyítottam a bátorságomat és végig koncentráltam, hogy nehogy hibát kövessek el.”

Az említett futamon Marini egyike volt azon versenyzőknek, akik a heves esőzés ellenére nem váltottak esőgumira, hanem slick-en teljesítették a teljes versenytávot, ami természetesen nem volt veszélytelen. Az 5. helyen hozta be a Ducatit.

Megemlítette a második hazai futamait is: „Azon a hétvégén jól teljesítettem, tudtam tartani a lépést az első 5-6 versenyzővel, és végül a 9. helyen zártam. Valóban jó hétvége volt, és nagyon büszke vagyok erre az eredményre. Ha visszagondolok a teljes szezonra, el kell mondjam őszintén, hogy az elején nagy problémák voltak, de aztán minden alakommal egyre jobb és jobb lett minden, képes voltam folyamatosan javulni. A szezon közepe felé volt egy kis hanyatlás, de aztán újra tudtam egy lépést tenni előre, amivel nagyon elégedett vagyok.”
 

Marini arról is beszélt, mennyire örül, hogy Rossival versenyezhetett a ’Doktor’ utolsó szezonjában:
„Nagy öröm volt számomra, hogy megoszthattam vele az utolsó idényt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy elég korán felléphettem a MotoGP-be, így még lehetőségem volt vele együtt versenyezni.”
 

Fotó: MotoGP Media
 
 
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast