Lundgaardé a sprintfutam, Schumacher tovább növelte előnyét a bajnokságban

A dán versenyző nagyot rajtolva és végig vezetve győzött a második mugellói futamon Louis Deletraz és az élete első dobogós helyezését szerző Jüri Vips előtt.
Bankó Milán 2020-09-13 12:40:49
Az F3-as szezonzáró és Oscar Piastri bajnoki győzelme után a Formula-2 sprintversenyével folytatódott a mugellói autósportos program, Artem Markelovval, Jüri Vipsszel és Christian Lundgaarddal az első háromban. A rajtot követően Markelov rendkívül beragadt, ahogyan Vips is, Lundgaard ezzel így azonnal átvette a vezetést, Louis Deletraz pedig feljött a harmadik helyre, Mick Schumacher maradt az ötödiken.  A mezőny végéről Robert Shwartzman jött előre nagyon sokat, az orosz versenyző a második körben már a 16. helyen pozícióban találta magát az utolsóról.

Az élen Lundgaard folyamatosan növelte az előnyét Markelov előtt, mögöttük viszont Deletraznak sikerült megelőznie az oroszt, amit végül Jüri Vips is megpróbált, három körrel később pedig sikerült is a manőver. Mögöttük Schumacher és Ghiotto vívott hatalmas csatát, olyannyira, hogy a német versenyző Markelovot is megelőzte, így ismét Vips mögött találta magát. Ezek után beállni látszódott a sorrend. A 15. körben a tegnap az első két helyet megszerző Nikita Mazepin és Luca Ghiotto ütköztek a célegyenes végén, így jött a virtuális biztonsági autó.

A VSC-fázis után Lundgaard továbbra is senkitől nem zavartatva vezetett, és végül meg is nyerte a versenyt, a második Louis Deletraz, a harmadik pedig Jüri Vips lett, aki ezzel élete első F2-es dobogós helyezését szerezte meg.

A sprintfutam végeredménye:

A bajnokság állása:

Fotó: Formula-2  / Twitter
Bankó Milán
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast