Moto2

Lüthi: „Felkészültnek éreztem magam a szezonra”

Nehezen indult a hétvégéje, emiatt nem is sikerült a futamon jó helyezést elérnie a svájci versenyzőnek. Emellett felkészültnek érzete magát, ami miatt még inkább csalódott az eredménnyel.
Thomas Lüthi, aki az elmúlt öt Moto2-es katari szezonnyitóját a dobogón ünnepelte, idén csak a 10. helyen zárta a futamot. A hétvége első felében teljesen rossz irányba haladtak, emiatt pedig rossz rajtpozíciót értek el, így a versenyen is csak a középmezőnyben tudott harcolni. Lüthi szavait a Crash.Net idézi:

„Határozottan csalódott vagyok. Felkészültnek éreztem magam a szezonra, aztán Katarban teljesen más volt a helyzet” – mondta a svájci versenyző. „Nagyon sokáig rossz irányba haladtunk, ezért a versenyre teljesen megváltoztattunk mindent. A csapat nagyon jól dolgozott ez alatt a kis idő alatt, de elég szűkös volt a helyzet. A nehéz időmérő után rossz volt a rajthelyünk, így a verseny leginkább a károk csökkentéséről szólt. Nem voltam messze az elejétől, de olyan volt, mintha egy teljesen új motort kellett volna megtanulnom. Nagyon nagy feladat volt ez a futamon. Boldog vagyok a pontok miatt, és azért, hogy ezen is túl vagyunk. Tanultunk ebből az esetből, és ez egy előny lehet, ami majd a jövőben segíthet minket.”

Lüthi csapattársa, Marcel Schrötter is szenvedett a kvalifikáción, végül a 13. helyről rajtolt a versenyen, ahol egészen a hetedik helyig kapaszkodott fel. A német versenyző a következőképpen értékelt:

„Jól sikerült a rajtom, de a második kanyarban összeértem valakivel” – nyilatkozta Schrötter. „És Tom is elment mellettem. Aztán sok volt az ide-oda előzgetés, főleg Di Giannantonióval, ami sok időmbe került. Agresszívnak kellett lennünk, de kicsit többet gondolkodhattunk volna. Mindkettőnkben több potenciál volt, mint amit elértünk. Mindenesetre nem volt meg az a tempó az első körökben, mint amire számítottam. Nem volt tapadása az első guminak. Aztán próbáltam mindig valamennyivel gyorsabb lenni, és ez sikerült is. Sajnos sok idő volt mire elmentem Tom mellett, de ő nem az a versenyző, akit könnyű megelőzni, a saját csapattársaddal meg nem akarsz összeérni. A verseny végén aztán jó tempót diktáltam, és a négy másodperces lemaradás az elsőtől rendben van. A hetedik hely nem az álompozíció, de összességében jó munkát végeztünk, sikerült pár szép előzés, és végül a leggyorsabb voltam a pályán Nagashimával együtt.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások