E-sport Egyéb

M1RA: Futamgyőzelem és összetett dobogó a WTCR Esports döntőjében

Nagy Dávid nagyszerűen szerepelt a WTCR Esports Kuala Lumpurban rendezett élő szimulátoros nagydöntőjében, hiszen az összetett harmadik helyén végzett. Az online szezon bajnokát, Báldi Gergőt egész nap technikai problémák sújtották, így nem volt esélye a dobogóért küzdeni.
Három időmérő, három futam, három különböző pálya. Ez volt a WTCR Esports élő szimulátoros nagydöntőjének programja Kuala Lumpurban, és egészen biztatóan indult a nap az online szezon bajnoka, Báldi Gergő számára. A Hungaroringen rendezett első futam időmérőjén ugyanis a második helyet szerezte meg Michelisz Norbert virtuális Hyundai i 30 N TCR-jét vezetve, és a hátránya is csak minimális volt, mindössze 16 ezreddel kapott ki a pole pozíciót megszerző Kuba Brzezinskitől. A másik M1RA-versenyző, Nagy Dávid a nyolcadik helyen kvalifikálta magát az első futamra.

Báldi a rajtnál egyből támadta Brzezinskit, ám ekkor még nem tudott elé kerülni. A táv feléhez közeledtünk, amikor a lengyel több helyet visszacsúszott, és a M1RA pilótája vette át a vezetést. Hiába alakult addig minden a lehető legjobban, nemsokára megkezdődött Báldi kálváriája, ami rányomta a bélyegét az egész napjára.

Az első futam második felétől technikai probléma jelentkezett a szimulátorán, a váltó nem működött megfelelően a kormányon, és ahogy haladtunk előre, egyre rosszabb lett a helyzet. Ennek következtében előbb a negyedik-ötödik helyig esett vissza, majd itt még tartotta magát, de az utolsó körben a kilencedik pozícióba zuhant hátra, és itt intették le. Nagy Dávid a rajthoz képest egy helyet javítva hetedik lett az első futamon.
A nagydöntő teljes közvetítése

Báldi szimulátorának technikai problémáját nem tudták megoldani a szervezők, ezért a hátralévő két versenyen is küzdenie kellett a váltóval. A második időmérőn így is a negyedik helyre hozta be a Hyundait a Slovakiaringen, miközben Nagy a hetedik időt autózta. Futam közben Báldinak háromszor sem váltott fel rendesen a szimulátora, és végül végig a negyedik-ötödik helyen csatázva ötödik lett. Nagy Dávid szintén akciódús versenyt teljesített, az indonéziai Andika Rama Maulanával oda-vissza előzték egymást, és ismét sikerült egy helyet javítani a rajtpozícióján, a hatodik helyen intették le Báldi mögött. 

Stílszerűen a szepangi pályán rendezték a WTCR Esports nagydöntőjének utolsó versenyét, amelyen Nagy Dávid remek teljesítményt nyújtott. Az időmérőn az első két szektorban ő volt a leggyorsabb, és a harmadik helyen végzett, Báldi pedig kilencedik lett. A rajt után Nagy bravúrosan helyezkedett, így az első kanyarok után már az első helyen fordult el, és innen végig magabiztos előnnyel vezetve aratott futamgyőzelmet, amivel megismételte az online szezonban Szepangban elért sikerét. A technikai hibák által hátráltatott Báldi végig a 10-12. helyen küzdött, és 12.-ként intették le.

Mindez azt jelentette, hogy az összetettben Nagy Dávid a dobogó harmadik fokán zárta a WTCR Esports nagydöntőjét, ami 1500 eurós díjjal járt, az online szezon bajnoka, Báldi Gergő pedig a kilencedik helyen végzett.

Forrás: M1RA.hu


Hozzászólások