MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Magyar gamer is indul az F1 e-sport-bajnokságában

Az e-sportok egyre növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy már a Formula-1 is hivatalos ligát indít idén, amelyben a Ferrari kivételével az összes csapat részt vesz – ráadásul a Mercedes egy honfitársunkra csapott le!
Balogh Tamás 2018.07.12. 13:31:30
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Már 2017-ben is rendeztek hivatalos F1-es e-sport-bajnokságot, amelyet a brit Brendon Leigh nyert. Idén azonban már egy igazi F1 e-sport-széria indul, amelyben ráadásul a száguldó cirkusz jelenlegi tíz istállójából kilenc is csapatot indít – nem meglepő módon a Ferrari az, amely kimarad ebből.
 
Az alakulatok pedig a minap már a versenyzőiket is kiválasztották a gamer-világból, méghozzá az amerikai sportokban megszokott draft-rendszer szerint, a valóságban címvédő Mercedes pedig egy magyar fiatalra, Bereznay Dánielre szavazott. Tavaly az elődöntőig jutott az F1 e-sport-bajnokságában, idén pedig a Nagy Futamon Max Verstappennel is megvívott a virtuális világban.
 
Daninak egyébként saját YouTube-csatornája is van, ide kattintva lehet böngészgetni a videói közül, az alábbiakban pedig mutatjuk az e-csapatok teljes felállását, amelyben a britek képviseltetik magukat a legtöbb, szám szerint négy versenyzővel:
 
Williams eSports: Tino Naukkarinen
Hype Energy Force India: Fabrizio Donoso Delgado
Haas F1: Martin Stefanko, Michal Smidl
Mercedes AMG Petronas Motorsport: Bereznay Dániel
Renault Sport Team Vitality: Sven Zúrner, Kimmy Larsson, James Doherty
Sauber: Salih Saltunc, Allert van der Wal, Sonuc Saltunc
Toro Rosso: Cem Bolukbasi, Patrick Holzmann
McLaren Shadow: Olli Pahkala
Red Bull Racing eSport: Joni Tormala, Graham Carroll
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast