WTCR

Magyar versenyzővel és két Cuprával tér vissza a Zengő Motorsport

Zengő Zoltán csak a későbbiekben fogja bejelenteni a másik pilótát, aki Boldizs Bence mellett versenyez majd.
Egy év kihagyás után visszatér két Cuprával a Túraautó-világkupába a Zengő Motorsport. A magyar csapat egy fiatal tehetséggel, a 22 esztendős Boldizs Bencével jön vissza, a másik pilóta kilétének leleplezésére viszont egyelőre várnunk kell. A csapatfőnök, Zengő Zoltán szavait a TouringCarTimes szakoldal idézi:

„A Zengő Motorsport célja az, hogy a Bencéhez hasonló fiatal és tehetséges pilótáknak lehetőséget adjon. A Hankook Racer Cupban már bizonyította rátermettségét, és szerintem benne van a potenciál ahhoz, hogy bajnok legyen. Az első szezonban nincsenek nagy céljaink. Azt akarom, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezze, és minél több versenykilométert teljesítsen a világ legjobb versenyzői között. Ebből sokat tud tanulni. Szeretnénk megadni neki a lehető legtöbb tesztlehetőséget, ehhez pedig a mérnökeink már előkészíttetették az elmúlt évek adatait, hogy segíthessenek neki. Egy tesztnapot már teljesítettünk. Bence mind a 8 darab 30 perces szekciót teljesítette versenykörülmények között, és ígéretesek az eredmények. Az egyik leggyorsabb köridőt érte el, ráadásul a mérnökeink támogatásával szimulátorozni is fog.”

„Közel vagyunk ahhoz, hogy leigazoljunk egy tapasztalt és tehetséges versenyzőt, akinek a neve majd meglepheti a magyar szurkolókat. Én hiszek mindkettejükben. Szerintem ő, Bence és a Zengő Motorsport komoly eredményeket érhet el a WTCR-ben.

Fotó: Nagy Gábor Tamás; Zengő Motorsport


Hozzászólások