Egyéb motorsport

Magyarok Európában – pénteki nap

Hogyan telt a pénteki napja a hat magyar motorversenyzőnek?
A hétvégén a MotoGP mellett a magyar motorosoknak is szurkolhatunk: Kovács Bálint a Spanyol Superbikeban áll rajthoz, Görbe Soma a Red Bull Rookies Cupban, míg a Rossi Moor – Vincze Martin – Varga Tibor – Farkas Kevin négyesfogat pedig a Northern Talent Cupban méretik meg magukat. Összefoglaljuk röviden, hogyan telt számukra a hétvége első napja.

SPANYOL SUPERBIKE

A harmadik fordulójához érkezett a Spanyol Superbike Bajnokság (röviden: ESBK), amelynek a Motorland Aragon ad otthont. Bálint ismét rajthoz áll az Open1000 értékelésben, amelyet egyetlen ponttal, de vezet. Ám három dolog is hátráltatja őt ezen a hétvégén:
 
  • még korábban nem ment ezen a pályán
  • a Le Mans-i 24 órás után még mindig nem 100%-os a teste
  • az Open1000 értékelésben indul a kétszeres IDM Superbike bajnok, egyszeres Stock1000 Európa-kupagyőztes és Endurance VB dobogós német Markus Reiterberger
Csütörtök este ezt nyilatkozta: „Sziasztok! Tovább folytatódik a tartalmas nyarunk. A tegnapi nap folyamán megérkeztünk Motorland Aragon Circuit -re. Egyből egy pályabejárással kezdtünk, hisz ez a pálya új számomra, de ahogy láthattuk múlthéten, egy új pálya nem akadály. A mai napon már két szabadedzésem is volt. A szeszélyes aragoni időjárás ma sem hazudtolta meg magát... egyik edzés vizen, míg a másik már teljesen szárazon zajlott. A pálya nagyon tetszik, de egyáltalán nem könnyű, hiszen hatalmas szintkülönbségek vannak benne.
Egy helyi fizioterepeutával is sikerült egy időpontot egyeztetni. Sajnos a lemansi hétvégéről még mindig vannak fájdalmaim, főleg a nyakamnál, ezt próbáltuk orvosolni. Köszönöm szépen a segítségüket! Sajnos vagy nem sajnos az időjárás egész hétvége folyamán változékony lesz. Holnap szintén két szabadedzésünk lesz, livetimingot, majd feltöltöm kommentben holnap. Tartsatok velünk az egész hétvége folyamán!”

Bálint délelőtt és délután is a 16. helyen zárt az összetettben, az Open1000 értékelésben pedig hatodikként. A két eredménylistából látható, hogy Reiterberger tempója messze felülmúlja a többi Open1000 indulóét.
 
 Első szabadedzés
 Második szabadedzés

Szombaton egy időmérő és egy verseny vár a mezőnyre, így Bálintra is.

RED BULL ROOKIES CUP

A MotoGP egyik legfőbb utánpótlás-sorozata a negyedik hétvégéjéhez érkezett, melyet a MotoGP betétfutamaként, a németországi Sachsenringen tartanak. Görbe Soma, hazánk ígéretes versenyzője számára a szabadedzések közepesen alakultak, először 21., majd 20. helyen zárt.
 
 Szabadedzések összesített eredménye

Az időmérő edzésre azonban hatalmasat lépett előre, Soma a zseniális, 12. rajthelyet szerezte meg.

 Az időmérő végeredménye

Viszont sajnos az első futamra kap egy hat helyes bűntetést. Így nyilatkozott:

 
Holnap és vasárnap délután egy-egy versenye lesz a srácoknak. A futamokat élőben lehet nézni a facebookon és a Red Bull TV alkalmazáson.

NORTHERN TALENT CUP

A MotoGP-hez vezető eggyel korábbi lépcsőfokot jelenő Northern Talent Cup is folytatódik, mely szintén a MotoGP betétfutama lesz. Itt már négy magyarnak is szurkolhatunk: Rossi Moornak, Vincze Martinnak, Varga Tibornak és Farkas Kevinnek.
 
A magyar különítmény

Az erős szabadedzések (8-9., 13. 17. pozíciók)...
... után jött egy még erősebb időmérő, ahol brillíroztak a srácok: Rossi Moor a harmadik, Vincze Martin a hatodik, Varga Tibor a 12., míg Farkas Kevin a 16. helyet szerezte meg a versenyekre.

Az időmérő végeredménye

Varga Tibi az alábbit nyilatkozta: Vége az időmérőnek! P12. Nem lehetünk elégedetlenek, mivel nem motoroztam az elmúlt 3 hétben. Ennek ellenére mégis vegyesek az érzéseim. Úgy érzem mindent megtettem ez most ennyire volt elég. Gratulálok a honfitársaimnak, akik mindvégig küzdötték ezt a napot! Köszönöm a támogatást a szponzoraimnak!”

A Fairium Next Generation Riders Team tagjai az alábbit nyilatkozták:


A szombati és vasárnapi versenyeket a sorozat saját YouTube csatornáján közvetítik élőben.

Fotó: NTC Media


Hozzászólások