MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Marc Marquez a szezonzárót és a jerezi tesztet is kihagyja!

A többszörös világbajnok nem csak agyrázkódást szenvedett, a napokban a látásával is problémák jelentkeztek.
P1race.hu 2021.11.09. 11:36:10
Marc Marquez kihagyta a hétvégi Algarve Nagydíjat, mivel az azt megelőző hétvégén off-road edzés közben balesetet szenvedett, aminek következtében agyrázkódása lett, így a második portimaoi forduló kihagyása mellett döntöttek. A Repsol Honda csapat által kedd reggel kiadott közlemény szerint azonban többről van szó, mint egy egyszerű agyrázkódásról: kiderült, hogy kettős látása van!
A múlt hét keddi orvosi vizsgálat óta a cerverai otthonában pihenő Marquez továbbra sem érezte jól magát, valamint a látása is elromlott, így tegnap, azaz hétfőn meglátogatta és megvizsgálta őt Dr. Sánchez Dalmau, a barcelonai kórház szemészorvosa, aki kettős látást állapított meg nála.

Dr. Sanchez Dalmau: „A Marc Marquezen hétfőn elvégzett vizsgálat megerősítette a versenyző kettős látását, valamint kimutatta a jobboldali negyedik ideg bénulását, amiben a jobb felső mozgatóizom is érintett. Konzervatív kezelést választottunk (vagyis olyat, amiben elkerülik a műtétek és más közvetlen beavatkozások alkalmazását – szerk.) időszakos felülvizsgálatokkal a gyógyulás nyomon követésére. Ez a jobb négyes ideg 2011-ben egyszer már megsérült.”

Marc Marquez: „Ezek nehéz pillanatok. Ha jön a baj, akkor csőstül. Dr. Sanchez Dalmau vizsgálata megerősítette hogy ismét diplópiám, azaz kettős látásom van, ahogyan 2011-ben is volt. Türelemre van szükségünk, de ha valamit megtanultam, az az, hogy pozitívan nézzünk szembe a balsorrsal. Köszönöm a támogatást!” A csapat közleménye azt is tudatta, hogy Marquez nemcsak a szezonzáró Valencia Nagydíjat, hanem a november 18-án és 19-én esedékes jerezi IRTA tesztet is ki fogja hagyni. A helyettesét még nem jelentették be, de valószínűleg ismét a csapat tesztpilótája, Stefan Bradl ugrik majd be Portimaohoz hasonlóan.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast