MotoGP

Március 1-én mutatkozik be Rossi Petronas színekben

Egészen eddig nem igazán lehetett tudni, hogy a Petronas Yamaha mikor tartja 2021-es csapatprezentációját, azonban a nemrég közzétett információk szerint március hónapot ezzel a bemutatóval kezdjük majd.
A Petronas Yamaha eredetileg a MotoGP hivatalos malajziai tesztjének idején, valamint egyúttal helyszínén tartotta volna bemutatóját, azonban mivel a pandémia helyzet miatt törölték a tesztet, ezért más megoldást kellett találnia a csapatnak. Egészen eddig nem lehetett tudni, hogy mikor is prezentálják az alakulat 2021-es versenyzőpárosát, valamint motorjait, azonban most ez is kiderült. Március 1. a dátum, amely már csak abból a szempontból is érdekes, hogy 20 (!) évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Valentino Rossit, ismét privát csapat színeiben láthassuk a királykategóriában. Az olasz motoros utoljára 2001-ben, még az ötszázasok között versenyzett a Nastro Azzurro Honda színeiben. A “Doktor” akkor is gyári tehcnikán húzta a gázt, ez pedig a hírek szerint most sem lesz másként, hiszen ugyanúgy megkapja a gyári motort, mint eddig.
 
 
A bemutató, online élő videón követhető lesz, melyet március 1-én, reggel ismét megosztunk kedves olvasóinkkal

Ne feledkezzünk azonban meg a csapat másik versenyzőjéről, Franco Morbidelliről sem, aki tavaly a legjobb yamahás lett összetettbeli másodikként, így némi túlzással élve ő mentette meg a hangvillások becsületét 2020-ban. Előző évi csapattársához, Fabio Quartararóhoz hasonlóan három futamot nyert, azonban még egy második, valamint harmadik helyet is fel tudott mutatni, így tevékenyen hozzájárult csapata sikerességéhez, hiszen a Petronas Yamaha a legjobb privát alakulat volt tavaly. A 26 éves olasz magasra tette tehát a lécet, így papíron ő is belépett a világbajnoki esélyesek táborába, melynek kapcsán jelenleg elég széles a skála, hiszen kapásból 4-5 versenyzőt mondhatnánk, aki ha minden összeáll számára, akkor a végelszámoláskor akár ott lehet a tabella élén.

Fotó: Petronas Yamaha SRT Team


Hozzászólások