Moto2

Marini: „A vírus miatt nehezebb lesz feljutni a MotoGP-be”

Az olasz motoros úgy gondolja, hogy a jelenlegi kényszerszünet miatt sokkal nehezebb lesz bárkinek is bekerülni a királykategóriába.
A koronavírus-járvány miatt a MotoGP, illetve a Katari Nagydíj kivételével a Moto2 és a Moto3 futamait is mind halasztani kellett, így a szezon legjobb esetben csak augusztus 9-én kezdődhetne el Csehországban, a brnói aszfaltcsíkon. A versenyzők számára a lehető legrosszabb a helyzet, ugyanis a kényszerszünet miatt nem tudják megmutatni képességeiket, így ez által sokkal nehezebb lesz feljebb lépni a ranglétrán idén – véli a középső géposztály versenyzője, Luca Marini:

„A versenyzőpiac jobban korlátozva van, mert nem tudjuk, hogy egyáltalán versenyezhetünk-e 2020-ban. Mindenesetre én nem sietem el, mert jó a Moto2. Ez a kategória nagyon sokat fejlődik, mind a tehetséges versenyzők, mind a motorok szintje miatt, így a fejlődésem szempontjából szeretek itt lenni. A célom ugyanakkor határozottan az, hogy feljussak a MotoGP-be, de most a Moto2-re kell koncentrálnom és jó eredményeket szerezni, mert csak így lehet előrelépni” – idézi Marinit a Motorsport.com szakoldal.

„Én úgy látom, hogy a MotoGP-ben mindegyik csapat versenyképes, és nincs az a különbség, ami pár évvel ezelőtt volt. Nagyon sokan vannak egy másodpercen belül, illetve az egész mezőny két másodpercen belül teljesít. Ha meg lenne a lehetőségem, akkor egy olyan projektben akarok feljebb lépni, amiben erőteljesen ki veszem a részem, amivel motivált lehetek, és megmutathatom mindenkinek, hogy gyors vagyok. Minden motoros győzni akar és eredményelért küzdeni, mert ezek a legjobb érzések.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások