Moto2

Marini magabiztosan húzta be a futamot, a két KTM a dobogón

Az olasz versenyző a futam elején ellógott az élen és kitartott előnye a verseny végéig, Nagashima és Martin fért még fel a dobogóra.
A Moto3 futama után a Moto2-esek versenye vette kezdetét. A rajtnál a pole-ból induló Jorge Martin nagyszerűen jött el, a második helyről rajtoló Jorge Navarro pedig bukott az első kanyarban. Martin után Aron Canet fordult el az első kanyarban, mögötte Luca Marini következett, Sam Lowes és Marcel Schrötter pedig nagy csatát vívtak az ötödik pozícióért. Az első futam győztese, Tetsuta Nagashima jól helyezkedett és feljött a negyedik helyre, mögé pedig a Marco Bezzecchi zárkózott, miután elment Lowes mellett. A negyedik körben úgy látszott, az első öt helyezett elléphet az üldözőktől, Marini vette át a vezetést, mögötte pedig a két KTM, az olasz csapattársa és Canet húzta a gázt. Az ötödik kör végén Bezzecchi jött fel a negyedik helyre, miután elment Canet mellett, az első tíz további sorrendje pedig Schrötter, Lowes, Gardner, Vierge és Baldassarri volt.

A nyolcadik körben Bezzecchi elesett a 10. kanyarban a harmadik helyről, pedig nem sokkal korábban ment el Martin mellett és erősnek tűnt a tempója. Egy körrel később Schrötter bukott a 11. kanyarban, az élen pedig Marini futott nagyon gyors köröket, valamint Lowes zárkózott vissza Canetra. Féltávnál Thomas Lüthi lépett előre pár pozíciót, de még így is csak a 10. helyet foglalta el a svájci versenyző. 11 körrel a futam vége előtt az élen nagyjából azonos távolságban haladtak a versenyzők, Marini körönkét egy tizeddel volt gyorsabb az üldözőknél, Lowes feljött a negyedik helyre és üldözőbe vette Martint. Nagyobb csata a 10. hely környékén zajlott Lüthi, Di Giannantonio és Bastianini között.

A verseny utolsó harmadához érve Hafizh Syahrin jelent meg a hatodik helyen, a malajziai versenyző szép csendben előrelopakodott a 10. helyről csapattársa mögé. Öt körrel a futam vége előtt Lowes kezdett nagyon gyorsan közeledni Martinra, valamint minimálisan Nagashima is lopta a távolságot Marinihez képest, így két izgalmas csata kezdett kibontakozni az utolsó körökre, nem sokkal később pedig Lüthi bukott és kiesett a futamból.

Végül Marini és Martin is talált még tempót, így az élen nem változott a sorrend. Marini magabiztosan húzta be a versenyt, mögötte a két KTM a dobogón Nagashima, Martin sorrendben. A további sorrend: Lowes, Canet, Syahrin, Gardner, Baldassarri, Bastianini, Vierge.

A futam végeredménye:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások