MotoGP

Marini Rossiról: „Mindannyian azt mondtuk neki, hogy folytassa”

Ahogy telnek a napok úgy kerülünk egyre közelebb ahhoz az egyébként nem ismert dátumhoz, mely során Valentino Rossi bejelenti, hogy 2022-ben folytatja-e vagy sem. A körülményekről a „Doktor” féltestvére Luca Marini, valamint Rossi legjobb barátja, Uccio is beszélt pár szót.
Habár továbbra sem lehet tudni, hogy Rossi pontosan mit és mikor (megy vagy marad…) jelent majd be, azonban ettől függetlenül a döntés körülményeiről, valamint esetlegesen azt befolyásoló tényezőkről minden nap próbál újabb információkat szerezni a MotoGP média. Nemrég például Luca Marinit és Alessio „Uccio” Saluccit kérdezte az olasz gpone.com többek között a „Doktorról” is. „Néhány hétre elmentünk nyaralni, amire mindenkinek szüksége volt, beleértve Valet, engem és az egész környezetünket.” – kezdte Uccio. „Ő feltöltődve tért vissza és azonnal elkezdete az edzéseket teremben, valamint motoron is. Nagyon gyors volt, mind a MiniGP motorokon, mind pedig a Ranchon. Ha amellett dönt, hogy abbahagyja a pályafutását, akkor nem olyan módon szeretné megtenni, mint ahogy most mennek a dolgai. Tudjuk, hogy a győzelemre nincs meg bennünk a kellő potenciál, de a tizenötödik helyre sem.” – utat ezzel az olasz arra, hogy Rossi még mindig sokkal jobb mint egy épphogy pontszerző versenyző. „A Yamaha teljes mértékben támogat minket, akárcsak a csapat, a hátralévő tíz versenyt pedig úgy szeretnénk teljesíteni, hogy meglegyen az, ami eddig hiányzott ahhoz a saját top szintünkön legyünk, ami egyértelműen nem az, ami most van.”
 
Amikor Ucciot arról kérdezték, hogy a VR46 Ducati másik versenyzője (az egyik biztosan Luca Marini) ki lesz, akkor azt mondta, hogy még néhány hetet várni kell, többek között Valentino Rossi döntésére, egyszóval ténylegesen van esély arra a koreográfiára, hogy az olasz versenyző saját csapatában, egy Ducatival menjen 2022-ben. Ennek kapcsán Luca Marini így fogalmazott: „Mindenki ezt kívánja. A MotoGP Vale nélkül sosem lesz olyan, mint volt. Mindannyian azt mondtuk neki, hogy folytassa. Látom rajta, hogy izgatott, szeretne versenyezni, hogy jó eredményeket érjen el. Amikor például szombaton a Ranchon voltunk, elég komolyan megizzasztott minket. Valentino még mindig motivált.” – mondta Rossi féltestvére. A kilencszeres világbajnoknak tehát a jelek szerint három opció közül lehet választani: Folytatja a Yamahánál, átigazol saját csapatába és Ducatival versenyez jövőre, vagy pedig visszavonul. Nemrég a Petronas csapatfőnöke Razlan Razali azt nyilatkozta, hogy a Yamahára és Rossira várnak annak kapcsán, hogy mindkét motorjuk felszabadul-e (az egyik biztosan Franco Morbidelli távozásával, aki jó eséllyel a gyári istállóhoz tart, igaz a VR46 Ducatival már őt is szóba hozták), vagyis milyen döntésre jut a japán márka és a „Doktor”.

Fotó: MotoGP Media ; Valentino Rossi twitter


Hozzászólások