Moto2

Marini sérülés nélkül megúszta az utolsó körös bukást

A 22 éves olasz versenyző remek tempót diktált a katari verseny első felében, a futam végére azonban gondjai akadtak, és az utolsó körben egy ütközés következtében nagyot esett.
A SKY Racing Team VR46 versenyzőinek remek versenyük volt, egészen a futam kétharmadáig, onnan azonban mindketten visszaestek, Luca Marini pedig elesett az utolsó körben, miután Jake Dixonnal összeért. Az eset után mindkét versenyző megszólalt, szavukat a Crash.Net idézi:

„Nem ezt a befejezést szerettem volna” – mondta Marini. „Nagyon jó rajtom volt, nagyon kényelmesen éreztem magam a motoron, és igazán jó tempóra voltam képes, majd hirtelen elveszett ez az érzés, az első gumikkal gondok voltak, és sok pozíciót vesztettem. Nem tudtam semmit csinálni ellene. Kár az utolsó körös bukásért, nem igazán tudom mi történt. Szerencsére, a vizsgálatok után mondhatom, hogy minden rendben.”

Dixon a verseny után azonnal elnézést kért az olasztól: „Nem vettem észre, hogy Marini elesett, egészen addig, ameddig a TV-ben nem láttam, hogy összeértünk. Először is, szeretnék elnézést kérni tőle és a csapatától, nem szándékosan értem hozzá. Amikor eldöntöttem, hogy elmegyek mellette, már nem tudtam máshova menni, úgyhogy sajnálom az esetet, és remélem minden rendben lesz vele.”

Marini csapattársa, Marco Bezzecchi, akinek az első versenye volt a csapattal, szintén az első gumival küszködött a versenyen: „6-7 körrel a vége előtt elkezdett elfogyni az első gumi, ez igazán nagy kár, hiszen Luca is hasonló problémákkal szenvedett.”

A csapatfőnök Pablo Nieto is hozzátette az esethez, hogy „meg kell vizsgálnunk az adatokat, és kielemezni, mi is történt pontosan.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások