MotoGP

Marquez: „2014-ben legyőzhetetlennek éreztem magam, aztán bumm!”

A hétszeres világbajnok egyszer már a saját kárán megtanulta, hogy mindig a földön kell maradni, éppen ezért az idei formájától sem száll el. Azt is elmondta, kit tart a legkeményebb ellenfelének 2019-ben.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Talán még az eddigieknél is erősebb formát mutat idén egyelőre Marc Marquez: az öt futam alatt szerzett három magabiztos győzelmet, egy nagyon szoros második helyet, valamint elkönyvelhetett egy kiesést, de vélhetően Austinban is fölényesen diadalmaskodhatott volna. Ehhez csak 2014 eleji teljesítményét lehet hasonlítani, amikor az első tíz nagydíjon győzni tudott. Viszont éppen az akkori példa figyelmezteti arra a spanyolt, hogy mindig két lábbal kell a földön járni – arra a kérdésre ugyanis, hogy érezte-e már magát érinthetetlennek, így felelt a Crash.net hasábjain:

„Igen, 2014-ben legyőzhetetlennek éreztem magam, aztán 2015-ben bumm! Rengetegszer buktam amiatt, mert így éreztem… 2013-ban rögtön megnyertem a vb-t, ahogy megérkeztem a MotoGP-be, 2014-ben pedig tizenhárom futamot nyertem, ebből tízet zsinórban, ezért úgy voltam vele, hogy 2015-ben is újra megnyerem a címet. Előfordul, hogy remekül érezzük magunkat, de aztán mi is emberek vagyunk, mi is követünk el hibákat. Tanulnunk kell ezekből. A MotoGP-ben vagyunk, ahol mindenki rendkívül gyors, ezért ha a legjobb akarsz lenni, minden téren precíznek kell lenned.”

Marquez szerint egyébként épp texasi bukása volt egy újabb figyelmeztető jel számára: „Nem frusztráló, hogy csak nyolcpontos az előnyünk, hiszen már nulláztunk egyszer, és öt futam után ennek komoly ára van. Olyan pályán nulláztunk, ahol nem számítottunk rá. Ez egy olyan év, amikor erősebbnek érzem magam a motoron, ezért ott hibáztam, ahol nem számítottam ilyesmire. Ez azt mutatja, hogy minden helyzetben, minden pályán koncentráltnak kell maradni.”

Ami a kihívókat illeti: a Francia Nagydíjat követően Andrea Dovizioso van hozzá a legközelebb – az említett nyolc pontra –, de a már futamot is nyerő Alex Rins és a szokás szerint kiegyensúlyozott Valentino Rossi is futamgyőzelmen belül van Marquezhez képest. A repsolos szerint viszont a ducatis a fő rivális: „Dovi nagyszerű munkát végez. Ha megnézzük a többieket, előfordul, hogy az első edzésen az élen vannak, a második edzésen már hátrébb, Dovi viszont folyamatosan a top 5-ben szerepel. Így lehet harcolni a világbajnokságért, és mi is ugyanígy teljesítünk. Dovi már az előző két évben is kemény ellenfél volt, és ugyanez igaz lesz idén is.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások