MotoGP

Marquez: „A leggyorsabb motort szeretném, nem pedig egy egyszerűbbet”

Persze a vázon is dolgoznak a Hondával, de a nyolcszoros világbajnok számára az jelenti a prioritást, hogy a leggyorsabb motor legyen az övék a rajtrácson. Egyelőre elégedett a 2020-as prototípussal.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Marc Marquez a hetedik helyen zárta a valenciai teszt második napját, amely során szintén rengeteget körözött a Honda 2020-as RC213V-jének prototípusával. De nem is csak a motorblokkal foglalkozott a címvédő, hanem egy új aero-szárnyat is kipróbált szerdán – minderről így beszélt a Crash.net hasábjain: „Rendkívül elégedett vagyok a teszttel, kipróbáltuk az első lépéseket a 2020-as motorral: a motorblokk első változatát és néhány vázfejlesztést igyekezünk felmérni. Mint mindig, most is vannak negatívumok és pozitívumok. De összességében jó tesztet teljesítettünk, öt nap múlva pedig Jerezbe megyünk, és ott szerintem még jobban felderíthetjük, hol is állunk az új géppel.”

„A 2020-as motor karakterisztikája többé-kevésbé hasonló. A prototípusra koncentráltam, mert hiszem, hogy komoly potenciál rejlik benne, de még eléggé új minden, még módosítanunk kell néhány dolgon. A legjobb időmet is a prototípussal értem el, és utána is azzal folytattam a munkát. Emellett egy új aerodinamikai csomagot is kipróbáltunk a prototípuson, és nem is volt rossz. Volt néhány érdekes dolog, de szerintem még módosítanunk kell kicsit, mert néhány kanyarban nem nyújtotta a legjobb érzést. De ezt leszámítva jól dolgoztunk, mindennel lépésről lépésre haladtunk, és a következtetések világosak. Jerezben ugyanezekkel az elemekkel fogunk dolgozni, de fontos, hogy megerősítsük az itt tapasztaltakat.”

A repsolosnak volt egy érdekes meghibásodása a nap első felében, amikor a bokszutcában állt le alatta a motor. Marquez szerint egy elektronikai probléma okozta mindezt – pedig elmondása alapján pillanatnyilag ezen a területen nem is igazán dolgoznak, sokkal inkább a blokkal és a vázzal foglalkoznak.

A Hondáról gyakran mondják versenyzők – főleg a 2019-es változatról –, hogy rendkívül nehezen vezethető, de Marqueznek saját bevallása szerint nem az a prioritás, hogy ezen változtassanak: „Ha egy könnyebben kezelhető motorunk van, az az összes hondás versenyzőnek segítség, de az én célom, hogy a leggyorsabb motor legyen a miénk. Nem számít, hogy nehezen kezelhető-e vagy sem: én azt akarom, hogy megpróbáljunk győzni. Nem számít, hogy jobban vagy kevésbé kell nyomnom a motorozást illetően. De persze próbálunk dolgozni a vázon is, hogy könnyebben érhessünk el versenyképes időket.”

Marquez öccse, Alex teljesítményéről is beszélt néhány szóban, hiszen egy ideig együtt köröztek a pályán: „Csak egy etapot mentem vele. Utolértem őt, egy körig mögötte haladtam, és nem is motorozott rosszul. Egyelőre ott szenved, ami a Honda legnehezebb pontja: a féktávok utolsó szakasza. Én és Cal is azon a részen buktunk sokszor, ez a legkritikusabb rész. Természetesen ez időbe telik, de ezt leszámítva ő is és én is másképp dolgozunk a 2020-as évadra.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások