MotoGP

Marquez: „Ez volt karrierem eddigi legjobb szezonja”

És ezt is élvezte a legjobban a spanyol, de hangsúlyozta: nem szabad hozzászokni az ilyen teljesítményhez. A valenciai verseny kapcsán elmondta: ezúttal jobbnak érezte, ha minél hamarabb az élre áll.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Marc Marquez győzelemmel zárta nyolcadik vb-címét hozó szezonját: Valenciában idénybeli tizenkettedik sikerét aratta, nagyrészt ennek köszönhetően pedig a Repsol Honda is világbajnok lett a csapatok értékelésében. A spanyol idén csupán austini bukása alkalmával nem végzett az első kettőben, pontrekordot döntött, így nem véletlen, hogy finoman szólva is elégedett volt 2019-es produkciójával – szavait a BikeSportNews.com idézi:

„Elképesztő szezon volt, karrierem eddigi legjobbja, és nem tudom, hogy nem ez lesz-e majd a pályafutásom végén is a legjobb. Nyilván a számok és a statisztikák magukért beszélnek. Megmutattuk idén, mire vagyunk képesek, tökéletes idény volt, nehéz lesz innen javulni. De a lehető legjobb módon fejeztük be, hiszen nyertünk Valenciában, emellett a csapat is világbajnok lett, és a teljes Repsol Honda megérdemli ezt. Így szeretnénk köszönetet és búcsút mondani Jorgének, mert Jorge járt a fejemben, és mindenkit emlékeztetnék rá, hogy egy ötszörös világbajnok, s este közösen fogunk ünnepelni.”

A 26 éves motoros hozzátette: ez volt az az évad, amelyet egyúttal a legjobban is élvezett, ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy sem nekik, sem a többieknek nem szabad megszokniuk az ilyen teljesítményt, hiszen nem magától értetődő, hogy mindig ilyen produkcióra lesznek képesek. Magáról a valenciai futamról, amelyen a korábbi versenyekkel ellentétben nem várt a hajráig Fabio Quartararo megelőzésével, hanem már a futam elején az élre állt, így beszélt Marquez:

„Tudtam a verseny előtt, hogy Fabio nagyon gyors az első körökben, Maverick pedig talán a végén, de nem tudom, mi történt vele, hogy olyan messzire végzett az elejétől. Malajziában az évad legjobb rajtját produkáltam, itt viszont a legrosszabbat. Valami történt: kicsit lejt a pálya, a motor pedig bemozgott, és a testhelyzetem sem volt az igazi. Ezután viszont szépen visszazárkóztunk, két kör alatt sok versenyzőt visszaelőztem. Fabio addigra meglógott, de két-három kör alatt utolértem. Technikai szempontból itt jobban éreztem magam az élen, így meg is előztem, ez volt a stratégiám, amit Albertónak is mondtam: utolértem Fabiót, és próbáltam a lehető leghamarabb elmenni mellette.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások