MotoGP

Marquez: „Hasonlók a visszajelzéseink Lorenzóval”

A címvédő szerint remekül állnak az új Hondával a két novemberi kollektív teszt után, emellett arról is nyilatkozott, miről beszélt új csapattársával a hotelben reggeli közben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Marc Marquez a második legjobb idővel zárta a jerezi teszt utolsó napját: a hétszeres világbajnok csupán 25 ezreddel maradt el a 2018-as Hondát megkapó Takaaki Nakagamitól. A repsolos viszont már természetesen főként a 2019-es gép prototípusával körözött az immár Angel Nieto nevét viselő spanyolországi pályán, s ha az ellenfelek számára nem lenne elég ijesztő a teljesítménye, Marquez még a nyilatkozataiban is roppant magabiztosnak tűnik:

„Úgy vélem, jól állunk” – kezdte az összegzést a Motorsport.com hasábjain. „Ami a második napot illeti, elégedett vagyok, mert talán ez volt az eddigi előszezon egyik legjobb napja. Szerdán is jól dolgoztunk, de fizikailag nem álltam készen, mert beteg voltam. Csütörtökön jobban éreztem magam, így a munka is jobban ment. Rengeteg dolgot kipróbáltunk, sok információt gyűjtöttünk, beleértve a motorblokkot, a vázat, az elektronikát és még a gumikat is. Egész nap a közepes hátsóra koncentráltunk, de még a keményet is kipróbáltuk, amelyet senki más, hogy megfelelően felkészülhessünk a következő szezonra. Összességében jó napunk volt és elégedett vagyok az iránnyal.”

„A váz nagyon hasonló, a fő különbséget a motorblokkot jelenti, ott vannak fejlesztések, amelyeket próbálunk még megérteni. Egy új motorblokk esetén ráadásul az elektronikát is hozzá kell állítani. Csak egy motorunk volt a 2019-es prototípusból, ez pedig behatárolta a lehetőségeinket, nem vállalhattunk sok kockázatot, mert ha elesem, akkor bukjuk az egész napot emiatt”
– tette hozzá a címvédő. Marquez persze kerülhette ki új csapattársával, Jorge Lorenzóval kapcsolatos kérdéseket sem – főleg annak fényében, hogy a Ducati tesztelni ugyan engedte az ötszörös vb-győztest, nyilatkoznia azonban nem volt szabad új motorjáról:

„Délelőtt összefutottam vele reggeli közben a hotelben és beszéltünk két percet. Azt mondta, apránként kezd ráérezni, ami teljesen normális egy új motor esetén. Többé-kevésbé egyet is értettünk a visszajelzéseink terén, hogy hol kellene még fejleszteni a gépen. Ő is a prototípussal ment, ugyanazokat a dolgokat próbálgatta” – árulta el Marquez. „Egy gyorskörön a két tesztnap után mindenki jó volt, szoros volt az állás, de én főleg a versenytempó tekintetében éreztem erősnek magam, és ő is remekül dolgozik. Ez a Honda számára is fontos, hogy legyen két vagy három gyors motorosa, mert csütörtökön Nakagami is kifejezetten jól ment.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások