MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Marquez már várja, hogy Pedrosától tanulhasson

Marc Marquez azzal számol, hogy a MotoGP-ben már huszonegy alkalommal diadalmaskodó Dani Pedrosa a szárnyai alá veszi, és megtanítja majd számára a királykategóriában való bűvészkedés csínját-bínját. Az újonnan megkoronázott moto2-es világbajnok a jövő hét elején költözhet be a Honda garázsába, hogy 2013-tól Casey Stoner helyébe lépjen.
2012.11.07. 16:14:15
Marqueznek nem szabad alábecsülnie azt a kihívást, amit a „másik világba” való fellépés jelent, és azt sem felejtheti el, hogy 2013-tól olyan versenyzőkkel kell majd egy ketrecben küzdenie, mint Pedrosa, vagy a regnáló világbajnok, Lorenzo. Ezen felül a fegyver is egy másik kalibert fog képviselni a kezében – a rendelkezésére álló, jelentősen megnövekedett teljesítmény kordában tartása új tudástárat igényel, plusz új stratégiai megoldásokra fogja ösztönözni a spanyolok fiatal titánját. Ő azonban arra számít, hogy Pedrosa segíthet az új környezet okozta „sokk” csillapításában.
„MotoGP-be való érkezésem minden bizonnyal sokkszerű lesz: a nagyobb a teljesítmény, a motor tömege, és az elektronika is sokkal komplexebb,” – nyilatkozta Marquez a Motorsprintnek. „Megpróbálok mindent lépésről lépésre megtanulni. Szerencsés vagyok, mert egy jó és tapasztalt versenyző csapattársa leszek: Dani volt a példaképem, csodáltam a stílusát. Manapság Jorge és Dani ijesztően gyorsak, itt nem lehet úgy motorozni, mint a Moto2-ben, ahol egymás mellett fordulunk minden kanyarban. Ha rontasz, akkor az a verseny már abban a pillanatban el is szállt. Sokat számít a stratégia, az edzéseken is maximumot kell nyújtani, nem lehet semmit sem a véletlenre hagyni. Nagyon komoly kihívás előtt állok, fel kell rá készülnöm.”
 
Marquez Hondához való igazolását júliusban erősítették meg, és azóta mindenét a moto2-es világbajnoki cím megszerzésének áldozta. Ezt Phillip Islanden sikerült abszolválnia, most pedig már csak a finálé maradt hátra. Mindenképpen vigyáznia kell magára, mert a versenyhétvége után Valenciában szinte azonnal megkezdődik a következő idényre való felkészülés, de az sem utolsó szempont, hogy tisztességesen inthessen búcsút a kisebb kategóriáknak.
„Valencia egy újabb fejezet kezdete lesz a karrieremben, ezért az utolsó moto2-es futamomat az utolsó méteréig ki akarom élvezni. Nyilvánvalóan már a MotoGP jár a fejemben, de ezt most majd megpróbálom kizárni. Az utóbbi időben ezzel igyekeztem minél kevesebbet foglalkozni, mert nem akartam, hogy háttérbe szoruljon a legfőbb célom: megnyerni a moto2-es bajnoki címet. Nagyon szerettem volna még a váltás előtt megnyerni a sorozatot. Ez már sikerült a 125 köbcentiméteresek között is, és most is így akartam otthagyni a Moto2-t. Ezt fontosnak tartom.”
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast